View Single Post
Eski 26-04-2021, 22:15   #30
fdemir
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-04-2021
Şehir: Tokat
Mesajlar: 112
En son yaptığım paylaşımlardan sonra bahçeye bir kaç defa gidebildik ancak yaptığımız işlerle ve bahçenin son durumuyla ilgili fotoğraf çekip paylaşım yapamadım. Çok iş yaptık çooook. Bir sürü fasülye diktik. Çeşitlerini bilmiyorum. Kimi dal fasülyesi, kimi oturak, kimi kuru fasülyelik, kimi barbunya. Bazılarını yerel bir tohumcudan temin ettik bazılarını eşten dosttan. Sanırım 12 çeşit fasülye ektik. Bu kadar fasülyeyi ne yapacağız hiç bir fikrim yok açıkçası Annem eşe dosta konuya komşuya dağıtırız diyor Lezzetini beğendiklerimizden seneye tohumluk ayırır ve bu kadar çok ekmemiş oluruz.
Aşağıda annemin yaklaşık iki hafta kadar önce ektiği ve iki gün önce topraktan çıkıp boyunu gösterdiği erkenci fasülye var. 40 günlük dedikleri fasülye. Erkenden ürün verir, ömrü ise kısadır.
Fasülye dışında bir kaç çeşit kabak ektik. Kızartmalık kabak, bal kabağı, türünü bilmediğim tohumunu kardeşimin verdiği verirken de "dışı pembe" dediği bir kabak türü ve süs kabağı dediği bir kabak türü. Mahsül verince fotoğraflarını paylaşırım. Umarım bilen birileri isimlerini söyler de ben de öğrenirim

Eklenen Resimler
 
fdemir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön