View Single Post
Eski 03-04-2021, 10:46   #6
Efe Bey
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 06-03-2017
Şehir: Çanakkale
Mesajlar: 131
yabançileği43 merhaba,

İnegöl rakım olarak yüksekte olan kışları gayet soğuk,karlı ve epeyce sert geçen kış sezonuna sahip bir ilçemiz.Yapılması gereken olmazsa olmaz bazı şeyleri yapmanız gerekmektedir.
İlk önce doğru bir şekilde toprak analizi için gerekli toprağı almanız ve analizini yaptırmanız gerekir.Sonrasında toprağınızın çıkacak olan sonuçlarına göre zaten size önerilerde bulunacak olan labaratuvar sorumluları toprağınızın acil olarak alması gerekenleri ve en önemlisi toprağınıza neler ekmeniz yönündeki tavsiyeleri olacaktır.
Sizde eğer bu tavsiyelere uyarsanız ekeceğiniz ürüne yönelik toprağa vermeniz gereken maddelerle ilgili olarak size önerilerde bulunacaklardır.
Sonrasında ise ne tür bir sulama yapacağınıza karar verip büyük ihtimal ile bir depo alıp mümkün olan en yüksek noktaya koyarak zaman ayarlı bir ekipman ile programlama yaparak bir sonraki bahçeye gelişinize kadar sulamanızı otomatik olarak yaparsınız.
Ayrıca bahçenizin düz mü yoksa engebeli bir arazi yapısına mı sahip olduğu,komşu parsellerde ne tür ürünlerin ekiminin yapıldığı sizlere daha doğru bir karar vermenizde faydalı olacaktır.Kolaylıklar dilerim.

Efe Bey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön