View Single Post
Eski 08-10-2007, 14:39   #201
Lotus_1071
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 27-09-2007
Şehir: Kızılcahamam
Mesajlar: 29
Sayın Tuğrul

Budama işi önemli ancak yazılanlar gibi, 4.yaprağın altı 3.nün kenarı diye, ebced hesabına girersen bu işin içinden çıkamassın. Elinde makas gül sana bakar, sen güle bakarsın. Bi yerden başla, seneye sonucu gör. Böyle böyle öğreneceksin. Bende senin gibiydim ne kadar okursan oku sonunda en yanlış dalı keseceğini garanti ederim. Bu işler böyle.
Ben olsam!!! Fidan'ın simetrisine, karşıdan görünüşüne dikkat ederdim. Karşıdan bakıldığında, koni veya V biçiminde olmasına gayret eder. 60 santimden uzun tüm dalları traşlardım. Sonrada dışarıda kalan dalları bırakır, içeride kalan sürgünleri temizlerdim. sonunda fidana tepeden baktığın zaman kesik uçlar bir daire olacak şekilde dizilmiş gördüğümde, tamam derdim. (sanki bir kalemlikte duran kurşun kalemleri düşün)

Budama işine en gözden çıkardığın fidandan başlasan iyi olur. Ayrıca bu işi çokda incelememek lazım yoksa bu işe olan hevesinde kaçar. Nasıl yaparsan yap. Oda senin tarzın olur. Nihayetinde, çalı gillerden bir bitki. Uğraşsanda kurutamassın. merak etme
Saygılarımla


EĞER, ELİNDE BİR FİDAN VARKEN KIYAMETİN KOPTUĞUNU GÖRÜRSEN,
DERHAL FİDANI DİK..
Hz MUHAMMED


Düzenleyen Lotus_1071 : 16-11-2007 saat 19:32
Lotus_1071 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön