View Single Post
Eski 18-02-2021, 13:57   #3573
Doku_Kültürcü
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-02-2007
Şehir: İzmir
Mesajlar: 1,127
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamildag10 Mesajı Göster
Merhabalar, şimdiden vermiş olacağınız bilgiler için teşekkür ederim. İlk defa bir Orkide yetiştireceğim ve yeni aldığım bitki saksını ve toprağını önlem amaçlı değiştirmek istedim fakat görsellerde olduğu gibi toprak ve kök çevresinde küflenme gibi sorun yaşadım. Bunu nasıl çözebilirim. Yardımlarınızı beklemekteyim.
Yapmanız gereken iki şey var:

1. Bitkinin köklerini sistemik (bitki bünyesinde taşınabilen) bir fungisit ile ilaçlamak. Bitki hastalıkları dersini 1989 yılında almıştım. İlaç aktif maddelerinin çoğu değişti, bazıları yasaklandı. Bundan dolayı bir ilaç öneremeyeceğim. Herhangi bir tarım ilacı satan ilaç bayiinden sistemik ilaç tavsiyesi alabilirsiniz.

2. Bitkiyi ilaçladıktan sonra iri tarım perliti, kil bilyesi (hidroton) benzeri gibi organik olmayan havadar bir ortama dikmeniz.

Bunları yapıp, kışın haftada bir yazın 2-3 günde bir defa florür içerMEyen (şişe üzerindeki analiz raporuna bakın) memba suyu ile sulayın. Ayda bir defa gübreleyin. Gübreleme yapmadan önce, saksı harcı içerisinden 2-3 litre memba suyu geçirip harçta kalması muhtemel gübre artıklarını uzaklaştırın. Hemen sonrasında hazırlamış olduğunuz sıvı gübreyi saksıya uygulayın. Yıkama ardından gübreleme işleminin amacı harç içerisinde gübre birikmesini önlemek ve buna bağlı köklerin yanmasını engellemek amacı taşır.

Gübreleme için marketlerde satılan orkideler için üretilmiş sıvı gübre kullanın.

Kolay gelsin....

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön