View Single Post
Eski 14-02-2021, 08:15   #19
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 713
Kulübeniz ince profiller ile yapılmış. Taşıyıcılığı iyi görünmüyor. Bu nedenle fazla yüklememenizi öneririm. Yatay bağların görevi binanın burulmasını önlemektir. Çatıda ve duvarlarda profillerin birbirine daha sık bağlanmasını öneririm. Durumunuzda bu işi kaplamalar yapıyor. Onların vidaları yük taşımak için değil, kaplamayı taşımak üzere düşünülmüştür.
Bu kadar hafif yapılar fırtınaya dayanıklı olmaz. Olabildiğince (temel gibi ) alt ağırlık yapmalısınız. Bunu beton dökmeden ama taşları harç ile bağlayarak sağlayabilirsiniz. Özellikle ayakların çevresini doldurmalısınız. Tabanın yük taşıma özelliğini arttırmak için ortalarda birkaç ayak ekler ve onları da taşlarla ağırlaştırırsanız iyi olur.
Sonuçta yere basan ayaklarınız taşlar ile bağlanarak ağırlık yapacak. Yerin taşıması için değil, rüzgarın uçurmaması için.
Likit mambran esnemeyen malzemelerde işe yarar. Sizde zamanla çatlaklar ortaya çıkabilir. Asıl kullanmanız gereken malzeme güneş ışınlarına dayanıklı mambran olmalıydı. Eksiz olarak çatınızı kaplayabilecek mambran var. Bulunduğunuz yerde hangisine ulaşabileceğinizi araştırın, bir kenarda dursun. Olmazsa oluklu saç kaplayabilirsiniz.
Yanlardaki profillere bağlayarak profilden pencere ve kapı yapıp, yerine taşıyabilirsiniz. İçeriden çalışarak yapılabilir. Camlar yerinde takılır. Hem yatay bağ olur, hem ışık alırsınız.
Asma katınıza ise ahşap dekoratif güçlendirmeler gerekecektir. (Yatay bağlar da)
Kaplamaların birleşme yerlerindeki boşluklara silikon doldurabilirsiniz.
Siz bu yapıyı ev gibi değil de kapalı sundurma gibi düşünün. Asma katta yaşamayı düşlemeseniz iyi olur.
Yinede. Tek kişinin, bilmediği bir işi bu denli yapabilmesi büyük başarı. Emeğinize sağlık.


Düzenleyen Portakal Rengi : 14-02-2021 saat 08:20 Neden: ekleme
Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön