View Single Post
Eski 12-02-2021, 12:22   #2903
Pumpking
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-07-2019
Şehir: Malatya
Mesajlar: 110
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Boni Bonta Mesajı Göster
Merhabalar
Ben gecen hafta, Ankara Akyurt’ta bir kac donume 84 adet chandler cevizi diktim. Ayni yerde bir bahce evim var, bahardan kişa kadar orada yasamayi dusunuyorum. Fakat sonradan ogrendim ki ceviz dikilen yerde toprak zehirlenirmis, altinda durulmazmis, altinda bisey yetismezmis, yakinindaki bitkiler zarar gorurmus. Ben sadece ceviz dikmedim. Evin önüne 500-600 m2 çim alan yaptim, ondan sonra meyve agaclari diktim 44 adet. Sonra cevizleri baslattim. Sinirin bir tarafina cevizlere paralel olarak cali grubu diktim, gojiberry, yaban mersini vs. Biraz da asma yaptim. Bunlar cevize oldukca yakin.

Yine cevizlere yakin bir bolumu voleybol sahasi olarak ayirmayi dusunuyorum. Cocuk parki yapacagim. Ceviz aralarina en azindan biraz buyuyene kadar sebze ekmeyi dusunmustum. Bu saydiklarimin hepsi sagliksiz mi simdi cevizden dolayi? Diktigim bazi turler tehlike altinda mi? Bilenler fikirlerini paylasirsa cok sevinirim. Tesekkur ederim
Bazı bitkiler gelişimlerini daha iyi yapmak veya korunmak için bazı özelliklere sahip oluyor.Ceviz de bunlardan biri.Cevizin sülfür gazı salgıladığı ve bu gazın havadan daha ağır olduğundan tabana çöktüğü bazı bitkilerin büyümesini engellediği söyleniyor.Ayrıca bir yazıda bunun sülfür gazı değil junglon maddesi olduğu söyleniyor.Şu ana kadar insanlar üzerinde olumsuz bir etkisi gözlenmemiş.İnsanların aktında kaldığında uyku ve sersemleme hissetmesi de bundan.Ama öyle bahsettiğiniz ZEHİR niteliğini taşıyamaz kesinlikle.Ayrıca bizim de 40-50 yaşında cevizlerimiz var ve altında hep ot oluyor.Yani bir problem teşkil etmez.Ceviz biraz güçlü olduğundan uzun vadede diğer ağaçları baskılar ama o zamana kadar zaten meyve ağaçlarınız yaşlanmış olacaktır. Kısacası pek sorun yok.

Pumpking Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön