View Single Post
Eski 22-01-2021, 12:04   #1
denizsatir
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-01-2021
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8
Thumbs up 36m2 Durgun Su Kültüründe Marul

Merhaba,

ben ve arkadaşım Furkan yaklaşık 2-3 haftadır topraksız tarım üzerine araştırmalar yaptık. Başta Kudret hocamız olmak üzere diğer tüm forum üyelerine çok teşekkür ederim. Birçok bilgiyi bu forum sayesinde öğrendik. Fakat hâlâ öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyorum.

Ben ve arkadaşım 20 yaşındayız. Forumdaki üyelerin yaş ortalamasının çok altında olduğuna eminim Ben bilgisayar arkadaşım ise makine mühendisliği öğrencisi. Dallarımızdan bu kadar farklı bir işe atılmamızdaki motivasyon kaynağımız yine Kudret hocamız

Gel gelelim seramız için yaptıklarımıza ve maliyetlere;

10 boy 27mm çapında siyah boru 650 tl
büküm + nakliye(yaklaşık 15km) 100 tl

27mm 6metrelik boruların beş tanesini seranın yayları için kullanacağız. Bundan dolayı yay olarak bükülmeleri gerekliydi. Bir tanıdığımız vasıtasıyla sera yapan bir amcaya ulaştık. Kendisi bükümü de nakliyeyi de yaptığını söyledi. Bükümü makinada yaptığını düşünmüştük. Hesaplamaları yapıp yanına gittik. Gittiğimizde büyükçe bir çember ve çemberin uçlarında kare profil vardı. Burada büküyorum diyince bizim hesaplamalar boşa oldu. Amacımız 4 metre genişliğinde 1.80metre yüksekliğinde bi yay oluşturmaktı. O çember sayesinde tam tamına ölçüde olmasa da 5-10cm oynamalarla yayları oluşturduk.

Sera montajı yapılırken yere karşılıklı olarak iç çapı 27mm olacak şekilde borular çakılacak. Bu borular arası mesafe 4 metre olacak. Bir sonraki sıra ise 2.25 gerisine çakılacak. Büküm sonucu elde edilen yaylar bu boruların arasına girecek. Bu sayede genişlikler doğru ölçüye gelecek. Aynı zamanda yükseklikler de kendiliğinden ayarlanmış olacak. İç çapı 27mm boru almayı unuttuğumuzdan ve bir boy boru için nakliye yapamayacağımızdan uygun boruyu hurdacılardan bulup kestirip alıcaz.

Şu aralar hava kötü. Biraz normale dönünce borulara antipas sürücez. İlerleyen dönemlerde de yaptıklarımızı ve kaça mâl olduğunu yazıcam. Sorusu veya önerisi olanların yorumlarını bekliyorum.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen denizsatir : 22-01-2021 saat 12:20 Neden: Yanlış başlık
denizsatir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön