View Single Post
Eski 09-01-2021, 20:16   #530
Bayservet
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 09-01-2021
Şehir: Samsun
Mesajlar: 1
Merhabalar, son zamanlarda malum herkes gibi bahçe işlerine çok merak saldım internette bilgi edinmeye çalışırken bu konularda inanılmaz bilgilerin, paylaşımların olduğu bu güzel siteye rastladım. Umarım bende buranın müdavimi olurum ve Bilgi dağarcığımı geliştirebilirim.
Konuya gelecek olursak, Samsun Atakum ilçesinde deniz seviyesinden 100-200 mt yukarısında 750 m2 lık bir arsa aldım. Arsanın deniz tarafı kuzey Kısım yani rüzgarın geldiği taraf tamamen orman. Toprağı da güzele benziyor tahlil vs yaptırmadım ama orman kenarı olduğu için verimlidir diye düşünüyorum. Ve bu arsaya kendimce belirlediğim birkaç çeşit ağaç dikmeyi planlıyorum(Küçük yapraklı ıhlamur, limon, Nar, mandalina ve yaprak döken Manolya). Manolya ağacı olarak Hollanda nın Giethorn kasabasında gördüğüm bir türü inanılmaz beğendim. Yaprak döken olan ve adının “Magnolia soulangeana“ olduğunu düşündüğüm ağacı dikmeye karar verdim.(Resmini koyuyorum).
1- Bu Manolya tahmin ettiğim tür bir Manolya mıdır?
2- Arsanın bulunduğu bölgenin iklimi; yazları 26-30 derece civarı, orta derece nemli, hafif rüzgarlı sayılabilir ama orman kenarı olması sebebiyle rüzgara maruz kalınmayacaktır diye düşünüyorum. Kışın; 5-15 derece civarı(bu seneyi saymazsak tabi). İklim uygun mudur?
3- İşim dolayısıyla yurtdışına sıklıkla çıkıyorum, bunu tohum olarak Hollanda dan almak mı mantıklı Türkiye’den fidan olarak almak mı?
4- Resimdeki Manolya türünün o boya gelmesi tahminen kaç sene sürer.

Eklenen Resimler
 
Bayservet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön