Bu tarifi de deneyebilirsiniz. Beğeneceğinizi umuyorum.
Karalahana Çorbası
Malzemeler:
½ litre sıcak su (karalahanaları haşlamak için)
1 çay kaşığı tuz
1 bağ karalahana (yıkanmış, temizlenmiş, incecik kesilmiş)
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
2 diş sarımsak (kıyılmış)
1 adet havuç (küp şeklinde doğranmış)
1 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Haşlanmış, süzülmüş incecik doğranmış karalahana
1 çorba kaşığı pilavlık bulgur
2 çorba kaşığı mısır (haşlanmış)
1 su bardağı fasulye (haşlanmış)
6 su bardağı tavuk suyu
1,5 çorba kaşığı mısır unu
1 Türk kahvesi fincanı ılık su
Üzeri için;
Haşlanmış mısır
Kırmızı toz biber
Hazırlanışı:
Öncelikle karalahanaları iyice yıkayıp durulayın. Ardından karalahana yapraklarını rulo yapıp incecik kesin. Sonrasında tencerede kaynayan suyun içerisine tuz ilave edin. Devamında incecik kesilmiş karalahanaları ilave edip 2-3 dakika haşlayın. Karalahanaları haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Bir tencerenin içerisine tereyağı ve zeytinyağı ekleyin. Yemeklik doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip kavurun. Soğan ve sarımsakları kavurduktan sonra havuç ve patatesi ekleyin.
Tarif videosu için:
https://www.tarifinisevdim.com/detay...corbasi-tarifi