View Single Post
Eski 22-12-2020, 09:07   #196
bnymnblr
Ağaç Dostu
 
bnymnblr's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-04-2009
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 299
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann Mesajı Göster





Daha önceki yapraklardaki sarılık azalmış ancak aşı yerinde aşağıya doğru kuruma var.Aşı macunu kullandım ve aşı yaptığım bıçağı dezenfekte ettiğim halde bu şekilde.
Mauritianum'da gözlemlediğim bitkiyi geliştirmeden meyveye yönelme var.Bu da verimi arttırır ancak biraz gelişse iyiydi Aynı patlıcan aşısız olarakta meyve bağladı boyu 50 cm sanırım çeşitte az gelişen bir çeşit.Mor renkte yuvarlak patlıcan çeşiti.
En alttaki biraz daha küçük chrysotrichum ona da aynı patlıcandan aşıladım tutumuş gözüküyor.
Chrysotrichumda da yaptığım aşı denemelerinde bu oluyor.
Torvum da aşı yerine yakın bölgelerde kurumaya denk gelmedim.
Benim bu anaçlarda dikkatimi çeken husus, soğuk havalarda bakteriyel ve mantari hastalıklara karşı direncinin çok daha fazla oluşu nedeniyle düşük sıcaklıklarda bile randımanlı çalışıyor. Aslında daha yüksek sıcaklıklar patlıcan bitkisine olumlu etki etmesine karşılık bu anaçlarda büyüme hızının azalmasına neden olabiliyor. Özellikle Chrysotrihum için
Bu yüksek sıcaklıklarda anaçlardaki gerileme ile patlıcandaki büyüme hızının artışı uyumsuzluk gösterek özellikle Mauritianumdaki aşılarda patlıcanın yaprak ve meyvedeki renk bozulmasının nedeni olabilir gibi geliyor.
Ancak anacın susuzluğa dayanabilen bir tür olduğunu bilmek belki bunu yanlışlayabilir gibi görülecek olsa bile patlıcan yüksek sıcaklıklarda su ile beraber gelişme göstermesine karşılık Mauritianum büyümeyi kilitliyor olabilir.

bnymnblr Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön