İlk kez tohum isteğinde bulunacağım. Bulunduğum konum yerel ve atalık tohumlardan oldukça fakir. Yoğun tarımın yapıldığı bir Ege köyünün en büyük sıkıntılarından biri de bu zaten. Bu nedenle tohumlara ulaşabileceğim platformlardan yegane yer burası.
30 yaşındayım. Ziraat mühendisliğini ve ardından Gastronomi'yi bitirdim. Gastronomi'de en önemli kural malzeme. Malzeme kötü olduktan sonra istediğimiz kadar iyi bir şef olalım kaliteli ve lezzetli bir yemek ortaya çıkmaz. Bu bilinçle bu yıl "eski kokulu domatesler" in hala var olduğunu gösterebilmek için yetiştiricilik yapmak istiyorum. Önceliğim tohum yelpazemi ve miktarını arttırmak.
Umarım güzel bir takas ve ardından yetiştiricilik yılı olur. Yağışlar ve yeterli soğuklar tez zamanda topraklarımızı bereketlendirmesi umuduyla.
Sevgiler.
|