Konu: Pares
View Single Post
Eski 24-11-2020, 11:36   #4
pares
Ağaç Dostu
 
pares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 535
West India Burr Gherkin

Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum türü: Gherkin, Cucumis anguria
Tohum çeşit adı: West India Burr Gherkin
Tohum kaç yıldır sizdedir: İlk yıl
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Düzce
Tohumun kökeni: Afrika olduğu düşünülüyor
Tohumun geldiği yer: bahcedenn
Etkinlikte tohumu ilk dağıtan: huseyink005 tarafından Kirpi Salatalık olarak paylaşıldı. Fakat aynı çeşit mi bilmiyorum.
Dağıtılacak tohumun saflığı: Aynı aileden başka bitki olmadığı içim bir önlem alınmadı.
Kullanılan gübreler: Kullanmadım
Kullanılan ilaçlar:Kullanmadım
Hasat yıl ve ayı: 2020 Eylül
Bitkiye özel izolasyon uygulaması: Uygulamadım çünkü başka çeşit yoktu
Yetistirme zorlugu derecesi: Kolay
Bitki tipi ve gelişim durumu: Kuvvetli gelişen yayılıcı bir çeşittir. Tohumdan ilk fidelediğiniz zaman gelişimleri çok yavaş oluyor. Fakat kalıcı yerlerine alıştıktan sonra atağa geçiyorlar ve tüm yaz boyunca sürekli gelişim halindeler. Bu yüzden sarılacakları bir çit kenarına dikmekte fayda var. Yoksa kendi başlarının çaresine bakıyorlar. Verimli bir hasat için tam güneş gören, zengin ve iyi drenajlı bir toprak kullanınız. Sürekli boy atma ve yayılma eğilimindeler. Suyu sever. Sıcaklarla atağa geçer. Su ve sıcaklıklarla doğru orantılı olarak verimlidir. Fakat susuzluğa ve hastalıklara da dayanıklıdır da.
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Ceviz büyüklüğünde ve dikenli meyveleri vardır. Taze olarak yediğinizde dikenlerin ağzınızın içinde rahatsızlık vereceğini düşünseniz de ilk ısırığı aldıktan itibaren yanıldığınızı hemen göreceksiniz. Çıtır çıtır aşırı lezzetli bir çeşitmiş. Yalnız irileşmeden ve rengi sarıya çalmadan hasat edilmelidir. Yoksa çekirdekleri belirgin hale geliyor ve tadı da limon sıkılmış salatalık gibi oluyor. Ekşi severler o halde de tüketebilir. Yalnız çıtırlığını biraz kaybediyor. Turşu yapmaya fırsatım olmadı. Fakat turşusunun da çok güzel olduğu söyleniyor.
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Tohumunu alacağımız meyveleri mümkün olduğu kadar dalında bekletip iyice olgunlaşmasını sağlıyoruz. Sonrasında ise aynı salatalık tohumu alır gibi tohumlarını alıyoruz. (bilgiler sayın bahcedenn sayfasından) Ben çıtır çıtır yemesini çok sevdim

Eklenen Resimler
 
pares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön