View Single Post
Eski 17-11-2020, 18:16   #174
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 558
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilenyum Mesajı Göster
........................
örneğin bu yıl konumda bahsettiğim su gören domates fidesinden farklı bir domates elde ettim. Saflığından emin olamadığım için paylaşmamaya karar verdim. Toplamda 4 fide ekmiştim 2 si klasik olduğu gibi, 2 tanesi melez geldi. melezler bahçenin yıldızı oldu çünkü inanılmaz lezzetli bir varyete yakaladı. sanırım onu da kurallar gereği paylaşamıyorum. bu yıl yoğun olarak onun ekimini yapacağım. 10 üzerinden 10 öyle diyeyim :d
bu durumda o 2 tohum farklı iken diğer ikisi neden hiç etkilenmedi? Bir baskınlık durumu mu söz konusu oluyor tozlandığında ya da değerleri ortak mı bölünüyor tam emin değilim.
..................................................
1-(Kırmızı yazılı cümleye yönelik) Madem bu kadar güzel biz de isteriz. Her sene domates tohumu çeşitlerinden bolca talep ediyorum çünkü ağız tadımı bulmaya çalışıyorum. Bahsettiğiniz domates de çok ilgimi çekti.
2-(Mavi yazılı cümleye yönelik) Tozlaşmış tohumların paylaşımı yasak mı? Türün özelliklerini koruma adına tedbirler alınmasını anlarım ama bu günkü domateslerin birçoğu da tozlaşmayla çeşitlenmedi mi? Şöyle bir çözüm mümkün değil mi? Su Görenin adını değiştirip paylaşmak mümkün değil mi? Mesela: Melezgören..?

halcur Çevrimdışı   Başa Dön