View Single Post
Eski 17-11-2020, 10:00   #171
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,862
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Forumda bu konu hiç dile getirilmedi...

Tekrar özetleyeyim:
Çok sayıda kargo geliyor; kargolar bir kuaför dükkanında bekliyor, oradan alınıyor. yüzlerce tohum poşeti... Bunlar açılıyor tekrar kapatılıyor. Zarflara dağıtılıyor. 3-5 gün boyunca 6-7 saat burun buruna, yakın temas...

Güler sorun olmaz diyor. Zafer İnandıklı zaten eyvallah diyen bir arkadaşımız.
Bu arada en gencimiz Zafer, o da 1954 doğumlu
Süreç boyunca farklı şeyler söylendi, o ilacı kullan, öteki maskeyi tak, elini bununla yıka, şu kadar mesafede dur vs. Hastalık yeni olunca (bununla da ilgili farklı söylentiler var) her kafadan (otoriteden) bir ses çıkması normal. Az çok işin içinde olan biri olarak tohumun toplanma, ayrıştırma ve dağıtım aşamasında yönetimin sağlık açısından güvenliği için katkıda bulunmak isterim. Daha sonra eksik bıraktığım yer olursa tamamlarım.

Öncelikle kutuların içeriye alınma aşamasında; çok farklı şeyler söylense de en az bir gün yolda, bir gün de kuaförde bekleyen kutuların üzerinde sürecin bu aşamasında havaların daha da soğuyacağını düşünürsek virüs kalma ve yaşama ihtimali pek olası değil, yine de kutuları içeriye almak için eldiven kullanılsa iyi olur.

Evin içinde poşetlerle haşır neşir olacağı düşünüldüğünde sürekli eldiven kullanılması sıkıntı yaratır, bu kadar poşetin tasnifi zaten zor ve sıkıcı iken daha da zorlaştırmak uygun olmaz herhalde. Bu aşamada bize iş düşüyor. Tohumların poşetlenmesini mümkün olduğunca tek oturumda ve hijyene dikkat ederek yaptığımızda sorun kalmayacaktır. Bir de birkaç gün evde beklettik mi mis.

Hele bir de kendi yöremize ait bağışıklık sistemini güçlendirici yükte hafif, kaloride yüksek, temizlikte pastörize boyutunda yiyecek içeceklerden bolca ekibe gönderirsek yeme de yanında yat. Bal tutan biraz da parmağını yalamasın mı canım… Parmağı yalarken de dikkatli olmak lazım tabi; el altında dezenfektan tasnif esnasında ağız-burun ile temas etmemek ve elleri temizlemek uygun olacaktır.

Burada en büyük zorluk bir arada kalacak ekibin ne yapması gerektiği…5-6 gün bir arada kalınacağı düşünülürse sürekli maske ile dolaşılması aynı eldiven kullanımı gibi sıkıcı ve zor. En güzeli toplanma öncesi dış ortam ve kişiler ile minimum iletişim sonrası toplanmak. Yani İstanbul a geleceksem mümkünse 14 gün kendimi izole etmeli, teması kesmeli ve temiz bir şekilde yönetimin içine katılmalıyım.

Süre uzun gelirse; belirtilerin görülme süresi genelde 3-5 gün, en azından beş gün izolasyon sonrası toplanılabilir.

Bir diğer tedbir piyasadan temin edilebilecek oldukça yüksek yüzde ile çalışan antikor testleri ile toplanma öncesi kontrolün sağlanması olabilir.

TCM Çevrimdışı   Başa Dön