View Single Post
Eski 08-11-2020, 14:29   #2899
Astrolog_ozgur
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-11-2020
Şehir: Uşak
Mesajlar: 1
NE yapacağımı tam olarak bilemiyorum. Tecrübeli olanların yardımını istiyorum.

Ben foruma yeni üyeyim. İncelediğimde bir çok soruna yanıtlar verildiğini gördüm.

Geçtiğimiz Temmuzda canım babamı kaybettim. Benim elim ayağımdı, arkamda büyük bir destekti. Finansmanını benim sağladığım, bu sene dördüncü yaprağını dökecek olan bir bahçe kurmuştuk. Yaşam koşulları sebebiyle neyi neden yaptığını pek bilmiyordum. Hep kendisi ilgilenirdi, ben de elimden gelen yardımı yapardım. Dediğim gibi kendisini kaybedince artık iş başa düştü.

10 dekara, 7x7 dikilmiş bir bahçem var. Gözlemlediğim bir çok problem var. Sıralamak istiyorum izninizle:

1- Dikim sıklığı iyi mi?
2- Tarla tel örgüyle çevrili ve tam tel örgünün dibinde de cevizler bulunmakta. Cevizler büyüdüğünde sorun oluşturacak, bunun için ne yapabilirim?
3- Ceviz sarıkurdu adı verilen bir kurt çeşitinin ceviz ağaçlarına dadandığını farkettim. Bunları çelik tellerle öldürdüm. Lakin bunun gerçekten etkili olan bir ilacı var mı? Bu zararlıya karşı nasıl mücadele ederim?

Sorular bitmiyorum ama bence şuanki en önemli soru

4- Budamayı nasıl devam ettirmeliyim? Ağaçlar bu sene hiç büyümedi desem yeridir. Babam ağaçarda 3-4 tane yan dal bırakmış ve diğerlerini kesmiş. yan dalların da uçlarından budamış. Kimi ağaç 1.20metrelerde önce çatallaşmış sonra oralardan yan dal çıkmış. Kimisinin ilk yan dalları 2.20lerden başlıyor. Yani budamayla alakalı çok yanlışlıklar olduğunu farketmeye başladım. Bundan geri dönüş mümkün mü? Yoksa tüm dalları 2metreden kesip sıfırdan dal mı çıkartayım?

Değerli vakitlerinizi ayırıp, yanıtlarsanız inanılmaz makbule geçecek. Şimdiden teşekkür ederim. Cevapları bekliyor olacağım. Ki gördüğüm kadarıyla artık bu form hayatımızın bir parçası olacak...

Astrolog_ozgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön