View Single Post
Eski 07-11-2020, 12:58   #154
halcur
Ağaç Dostu
 
halcur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-12-2018
Şehir: Adana
Mesajlar: 558
Genel prensiplere uyma sorunu

Kıymetli Arkadaşlar,
Bu gün benden tohum talep edenleri inceledim ve istekler kurallara uygun mu diye bir baktım. Şaşırdım. Neden? Burada bulunan ve tohum talep eden birçok insan/forum üyesi maalesef kuralları okumamış. Aşağıya eklediğim fotoğrafta görülen her bir madde bu etkinliğin amacı ve uygulanışı ile ilgili bilgi veriyor. Talep ve arz kuralları bu linklerde. Özellikle “2020-2021 Tohum Paylaşım Etkinliği Genel Prensipleri” bölümü…Lütfen okuyun.
Name:  2020-11-07 (1).jpg
Views: 392
Size:  37.6 KB
Benden tohum talep eden üyelerimizin belirlenen kurallara uyup uymadığını inceledim.(Tabii ben tün kuralları gözlemleyecek yetkiye sahip değilim. Ulaşabildiğim bilgilere göre değerlendirdim.)
Sonuç: 36 talep geçersiz.
Ben sadece şu iki maddenin incelemesini yaptım.
Alıntı:
2. agaclar.net Tohum Paylaşım Etkinliğinin Paydaşları

30 Eylül 2020 tarihi itibarıyla tüm aktif üyeler

3.4. Tohum talep edenlerin rolü
………………..
…………………
…………………

Önemli: Etkinliğe tohum paylaşmadan talep eden olarak katılabilmek için üyenin kendini tanıttığı mesajla beraber en az 10 adet, makul mantıklı mesajı bulunmalıdır. "Ben İstanbuldan Ahmet yaş 35" tarzı mesajlar tanıtım için yeterli sayılmayacaktır. Kendinizi tanıttığınız mesajda en azından, yaşınız, mesleğiniz, bitkilerle olan ilişkiniz, mevcut yetiştirme ortamınız vr büyüklüğü, bu konudaki özet deneyiminiz vb. bulunmalıdır. Sadece alış veriş bölümünde mesajı bulunması yeterli değildir. Talep geçerliliğinin analiz edildiği günde 10 taneden az makul mantıklı mesajı bulunmayan talep sahiplerinin talepleri iptal edilecektir. Makul mantıklı mesaj derken, "harika", "teşekkür", "elinize sağlık" vb. mesajlar sayılmayacaktır. Çift üyelikle tohum talebi kabul edilmeyecektir.
Sadece bu maddelere göre yaptığım değerlendirmede 36 talep geçersiz çıktı. Bir de şu maddelere göre inceleme yapılırsa -ki yöneticiler yapacak- geçersiz talepler daha da artabilecek.

Alıntı:
3.4. Tohum talep edenlerin rolü

Önemli: Bir katılımcı iki yıl üst üste sadece talep eden olarak etkinliğe katılamaz. Örnek: Geçen yıl paylaşmadan tohum talep eden bir katılımcının bu yıl etkinlikten tohum talep edebilmesi için mutlaka tohum da paylaşması gereklidir.

Önemli: Etkinlikten bu yıl paylaşım yapmadan tohum talep eden katılımcının tohum talebi sayısı 25 ile sınırlıdır. Daha fazla sayıda talep yapan katılımcıların ilk talep ettikleri 25 geçerli sayılacak, fazlası geçersiz sayılacaktır.
“Nasıl olsa elenecekler, sorun ne peki?” diyebilirsiniz. Tohum dağıtan gönüllü dağıtıma koyduğu tohum paketlerine ister istemez sınır getiriyor. Örnek: Uzun Salatalık 11 pk Bu tohumdan faydalanmak isteyen ama dağıtımdaki paket sayısının aşıldığını gören üye talep etmekten vaz geçiyor. Bu bir mağduriyet. Bir başka nokta talepleri toplayan kişilere ek iş yükü binmesi.
Beni ilgilendirmeyen-uzun-bir yazı olmuş olabilir ama sadece kurallara uyarak bu sorunları düzeltebiliriz.
Okuyalım lütfen:
http://www.agaclar.net/forum/tohum-p...2021/44304.htm

halcur Çevrimdışı   Başa Dön