View Single Post
Eski 16-10-2020, 23:28   #81
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Ben sarı kantaron tohumunun tohumunun olgunlaşmasını bekledikten sonra bir kova içerisine tohumları döküyorum. Daha sonra birkaç çeşit elek gibi eleyip arada yuvarlak bir şekilde eleme yaparak tozların alttan gitmesini, tohum üstüne fazla atılması gerekenin toplanmasını sağlıyorum. Alabildiğim kadar üst kısmındaki atıkları attıktan sonra süt süzgeci içerisinde yuvarlak bir şekilde elemeye çalışırken bir yandan da balkon gibi bir yerde üfleyerek içerisindeki fazlalıkları üstten atılmalarını sağlıyorum.

Cıbrıska da da bu şekilde yapıyorum. Onun tohumları biraz daha büyük.

Bilya kekikte ise tohumlar çok küçük. Olduğu gibi gönderdiğim zaman ise bazı arkadaşlar büyük kısımları tohum olarak nitelendirebilir diye mümkün olduğu kadar elle ovulculadıktan sonra üfleyerek fazlalıkları atmaya çalıştım. Ancak tohumlar çok minik olduğu için sıkıntı oluyor. Bilya halinde göndermek en güzeli.

Marul tohumlarını da benim yukarıdaki anlattığım şekilde iyice elle eldiven ile ovuşturup süt süzgeci içerisinde eleyerek üst kısımları ise üfleyerek rahat bir şekilde tohumlarını alabilirsiniz.

Bendeki mercanköşkler halen kurumadılar. Geçen yıldan tohumlar bulunmakta. Onları da olduği gibi göndermek en güzeli gibi. Alan arkadaşlar elleri ile ovulcayarak tohumların dökülmesini sağlarlar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön