View Single Post
Eski 11-10-2020, 10:04   #236
TUĞRULÜNAL
Ağaçsever
 
TUĞRULÜNAL's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-09-2018
Şehir: İSTANBUL/KASTAMONU
Mesajlar: 79
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞRULÜNAL Mesajı Göster
Merhaba
Sinan Karanın ceviz bilgisi bence çok iyi,ayrıca dürüst bir insan.Mesela bütün fidancılar cevizin çok kolay olduğu ve çok karlı olduğunu söyleyerek fidan satmaya çalışırken,Sinan karada aynı zamanda fidancıdır.Herzaman bu işin kolay olmadığını,bilgi,ilgi,tecrübe ve zaman istediğini , herkesin yapamayacığını ve heryerde ceviz olmayacığını üstüne basa basa söylüyor.

Sinan kara ,içanadoluda verimli fernor varsa gidip çekim yapayım diyor.
Birgün böyle çağırmışlar,gidip bakmış ağaçlar chandler çıkmış.
Fernorun geç çiçeklendiği ve nemli bölgelerde bakteriyel hastalıklara daha dayanıklı olduğu biliniyor.
Hala fernora tozlayıcı olarak, aynı zamanda çiçek açan fernette veriyorlar çoğu yerde.Soğuğa dayanımı konusu muamma ,özellikle son bahar erken donlarında uç kurumalar çok oluyormuş.Fernor türkiyeye geleli çok oldu,fakat İÇ ANADOLU da verimli bahçeler göremiyoruz nedense.
Benim fernor diye aldığım iki fidan ne olduğu belirsiz.İki tane daha fernor diktim.
Vakti zamanında fernor ile ilgili yazınca,ankaradan bir arkadaş ,ankarada fernor yetiştiğini, ve güzel olduğunu vs. vs. söylemişti. Bende arkadaşa ankarada ceviz işi yapmak isteyen ,yardım bekleyen arkadaşlara, örnek gösterebilecek bahçeniz veya bahçe varsa yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer demiştim.

Bir sorun bakalım forumda , ankarada verimli ceviz bahçesi olan ,çeşit önerebilecek,güvenli fidancı ismi verebilecek kimse varmı.

TUĞRULÜNAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön