View Single Post
Eski 10-10-2020, 01:55   #1
vosvos17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-05-2012
Şehir: ÇANAKKALE /BİGA
Mesajlar: 219
Howard, Chadler, Perdo, Kaman1 Ceviz incelemesi

Yaklaşık 15 gündür kuruma sehpalarında olan bir kaç çesit cevizi kıyaslama şansını buldum.
Genel olarak çeşitler birbirine yakın.Lezzet olarak ise bir iki çesit var ki bu cevizleri diğerleriyle ayırmakta fayda var.
Test esnasında denenen Pedro ırkı ve Kaman 1 ırkı 8 yaşında verime yatmış çeşitlerdir.
Howard ve Chadler lar 4 yaşındaki ağaçlardan alınmışlardır.
Cevizlerin görsellerinin altında kabuklu ağırlıkları,İç ağırlıkları ve yüzde olarak iç dolgunlukları belirtilmiştir.
Soyma makinesinin cevizler üzerinde leke bıraktığı da bariz şekilde görülmektedir.
Malesef bu sene işlerim gereği 15 gün erken toplamak zorunda kalınca hem silkeleme ,hemde soymada biraz fedakarlık yapmak zorunda kaldım.
Bu arada Pedro için hasat zamanı Marmara bölgesinde Ekim başı gibi tam anlamıyla açılmış oluyor.
Bu sene arttırılmış potasyum uygulamalarımla iç dolgunluk gayet tatminkar oldu.
Görsellerdeki X ve X2 diye tabir edilen cevizler çeşitleri bilinmeyen ırklardır.Denemek için ismini bilmesemde test ettim.
Şimdi bu ırkların hepsini elime alıp hangisinin daha lezzetli olduğunu sormak için eşime teker teker tattırdım.
Kendimde bizzat tattım.
Sıralamamız şu
1- Tartışılmasız HOWARD
2- Kaman 1
Diğerleri için sıralama yapmaya gerek bile duymadık.
Yani birbirlerini öyle üstünlük sağlayacak bir lezzet farkı hissedemedik.
Bir çok kaynakta Howard ın muhteşem aroması olduğunu okumuştum.
Gerçekten çok lezzetli ve hoş bir aromaya sahip.
Bu çeşitler için son gözlemimde
35+ derecelerde güneş yanıklarına hassaslar.Kaolin kili ile hasar % 5 lerin altına kadar indirilsede chadler da dahil bu kadar sıcakları sevmiyorlar.
Dış kabuklarda güneş yanıklıkları oluşabiliyor.

Eklenen Resimler
     

Düzenleyen vosvos17 : 10-10-2020 saat 04:25
vosvos17 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön