View Single Post
Eski 14-09-2020, 19:56   #270
bahadir1976
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2020
Şehir: düzce
Mesajlar: 6
temel yalıtımı

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi skanatlar Mesajı Göster
50 cm temel yüksekliğinde adeta bir havuz elde ettik. Bu havuzun iç kısmı BTM P3000 polyester keçeli bütimli mebran ile kaplanacak.

Bu kaplama 2 kat olarak uygulanacak. 1. katta tüm mebranların sadece 10 cm bindirme yerleri yapıştırılacak.

2. katta 20cm şaşırtmalı olarak 1. katın bindirme yerlerini örtecek şeklide, tamamen birbirine yapıştırılacak.

Bu aşama temel altı su izolasyonu için en önemli aşama. Çok iyi bir ekip tarafından yapılmalı ve çok kalıteli mebran kullanılmalı

Tüm köşeler kontrol edilmeli ve takviye yapılmalı
1. Yaptığım araştırmalar sonucu, Temel yalıtım mebranı en kaliteli markalar ODE ve BTM olduğunu öğrendim. araştırma yapan arkadaşlarda bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
2. Uygulamada ise radye temel için; Temel altının 2 kat mebran yapılmasını, Ampatman nın üzerinde mebranı sonlandırıp, subasman tabir ettiğimiz perde betonlara sıvı mebran (zift diye tabir edilen) kullanılması gerektiğini öğrendim.
3. Yalıtım işleminin üzerine eps veya xps mantolama levhalarını yapıştırıp, (bu işlemde delik ve dübel işlemi olmayacak mebranda delinme olmaması için.köpük veya harç ile yapışacak.
4. Mebran üzerine koruma ve ısı yalıtım için yapıştırılan eps veya xps malzemelerin üzerinede drenaj levhası koyulur. sonra üzeri toprak veya dolgu malzemeleri ile üzerleri kapatılır.

Konu hakkında bilgisi olan, **** araştırma yapan arkadaşlarında bilgilerini paylaşmalarını bekleriz...

bahadir1976 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön