View Single Post
Eski 14-09-2020, 16:40   #269
skanatlar
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-03-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 270
Sn. mcciplak,

Teşekkür ederim.

Bahsettiğiniz, parepet üzerine harpuşta olarak mermer kullanıldı. Muğla mermeri kullandım ancak çok sağlam bir mermer değil. Marmara mermeri çok daha sağlam.

Su yalıtımı ile ilgili bu başlık altında bilgiler var ancak sizin bu konuyu çok iyi araştırmanız gerekiyor. En çok sıkıntı yaşanan konuların başında geliyor.

Hangi yönteme karar verirseniz verim mutlaka başında durun ve çok iyi bir işçilik yapıldığından emin olun.

Çimento bazlı çift kompanentli süper elastik izolasyon malzemeleri var. Bunlarında 2-3 değişik kalite de olanları var. Köşelerde ekstra uygulamaları mevcut. Dediğim gibi iyi araştırın.

Binanın ilerleyen yıllarda oturması tabir edilen hareketlerinden de etkilenebileceğini göz önünde bulundurun.

Poliüretan esaslı yalıtım malzemeleride mevcut. Bunlarında mümkün olan en esnek olanları inceleyin.

En üst katman, seramik kaplama konusu da çok önemli. Akıntılar ve eğimler çok iyi yapılmalı. Elastik seramik yapıştırıcı kullanılmalı. Kenar kısımlarda çok hata yapılıp, fayans yapıştırıcısı eksik kullanılabiliyor. Oysaki en önemli kısımlar bu kısımlar. Bu kenarların iyi yapıldığından emin olun.

Benim terasta 4 köşede su gideri var. Bu giderler direkt olarak aşağıya inmesi büyük fayda sağlıyor. En çok su sızdıran kısımlar bu su giderleri. Bu giderlerin etrafının çok iyi bir şekilde, boşluksuz fayans yapıştırıcısı ve ders dolgu uygulanmalı. Derz dolgu olarak silikon içerikli derz dolgu faydalı ve uzun ömürlü oluyor.

Son olarak ben bu yıl tüm kenarları ve köşeleri epoksi ile kapladım.

skanatlar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön