View Single Post
Eski 14-09-2020, 15:48   #443
Eakyar
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 04-06-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 4
Merhabalar, komşumuz Haziran ayında uzun süreliğine şehir dışında olacağı için yelken çiçeğini bize bıraktı. 2 adet çiçeği olan, çok sağlıklı görünen bir bitkiydi.
*Sürekli aydınlık olan ama direk güneş almayan bir yere yerleştirdim. Zamanla duvar tarafındaki yapraklar ölmeye başladı. Budanmayı sevmediğini bilmediğim için kuruyan yaprakları kestim fakat yaprak kahverengileşmesi arttı.
*Evde 2 adet kedim var. 1 tanesi musallat oldu, yaprak uçlarını kemirdi. Zar zor vazgeçirdim. Şimdi kemirmiyor ama bitkinin de tadı kaçtı. Çok sağlıksız ve mutsuz. 1-2 kere çiçek de açtı ama çiçekler beyazlamıyor. Yeşil kalıyor ve sonrasında kahverengileşip kuruyor.
*Toprağı nemli kalacak şekilde suluyorum. Musluk suyu kullanıyordum ama forumu okuyunca dinlendirerek vermeye karar verdim.
*Problem duvar tarafından başladığı için pencere kenarına aldım. Saat 11'e kadar tül perde arkasından güneş ışığı alıyor son 2 haftadır. Faydası olmadı ama eski yerine alırsam da olmayacak.
*Geldiği zamanki resmini ve şuan ki haline ait resimleri ekliyorum. Ne yapmam gerektiğine dair bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Komşuma çok mahçup olacağım eğer güzelim bitkisini bu halde teslim edersem. Lütfen yardım

ilk geldiği zaman: https://hizliresim.com/qmeC9p
Şimdiki hali: https://hizliresim.com/8g0kM2
https://hizliresim.com/yfsCr0

Eakyar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön