View Single Post
Eski 31-08-2020, 16:28   #39
rumble
Ağaçsever
 
rumble's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-10-2019
Şehir: İzmir
Mesajlar: 47
Tadiat

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamseey Mesajı Göster
Hayalinizi ve paylaşımlarınız büyük bir beğeni ile baştan sona okudum. Gerçekten büyük emek harcıyorsunuz ama emin olun paradan ziyade bir hayali gerçekleştirmek ve onun verdiği hazzı hiç bir para birimi ölçemez. İnce işlerde size tavsiyem mükün olduğunca doğallıktan uzaklaşmayın. Mesela banyoyu tuvaleti tavana kadar fayans vs yapmanıza gerek yok. Yani en azından ben sizin yerinizde olsam öyle yapardım. Evin metrekare değerlerini bilmiyorum ama küçük metrajlı işlerde daha natürel ve tüccarın elinde kalmış işinize yarayacak malzemeler seçin derim. Mesela bayonda sadece duşakabinin olduğu yerin fayansla kaplanması geri kalan kısımların suya dayanıklı boya ile geçilmesi vs. Bir evin ince işlerine hem çok para harcayabilir tam tersi az parada harcayabilirsiniz. Vaktiniz varsa bol bol düşünün ve çok iyi ölçüp biçin. Yani ölçüp biçin derken imalat yapılacak alanları vs demek istemiştim.
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum,banyo alt kata yapıldı,alt katında ev arka cephesi toprak ,nem yalıtım o açıdan fayansa karar verdik,birde yapan ustalar şirinlere göre banyo yapmışlar çok küçük hadi köy evi, küçük olsun sorun değil ama küçük bir alan olduğu için bari fayans olsun diye düşündük..sonuçta 2 kişiyiz,eşim ve ben,ve günlük yaşantımız orda geçmiyor.

Bir süredir eve gitmedik hem sıcaklar hem de her gittiğimizde beslediğimiz bir köpeğin zehirlenip kapımızın dibinde ölmesi,üstüne ölü köpeğin neredeyse şişmiş ve kokmuş cesedinin orda bırakılması ve gerçekten anlamıyorum ayda 1 kez gidip kontrol ediyoruz ,hadi ben ayda 1.. ya köylü arkadaş sen orda yaşıyorsun nasıl yaşayabiliyorsun o koku ile ve nasıl yemek yiyebiliyorsun anlamak mümkün değil,maalesef ki gittiğim gezdiğim tüm köylerde hayvanlara biraz aman domuzdan korusun aman ürünümü kollasın gözü ile bakılıyor, o da canlı canı var..

Canımız sıkıldı bu sene yazın aşırı sıcak geçmesi,beslediğimiz hayvanın zehirlenmesi biraz soğuttu,eşim 1,5 ay sonra ilk kez dün geldi eve..bahçeye toprak attırmıştık,ot bürümüş,yolduk, genel temizlik yaptık ,ağaçlara can suyu verdik, 3 tane sulu kireç satın aldık gün bitti...çok kötü kokuyordu ölü hayvan mecbur 5-6 torba ile o cesedi alıp parça parça gömmek zorunda kaldık.

rumble Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön