View Single Post
Eski 26-08-2020, 09:46   #30
devrann
Ağaç Dostu
 
devrann's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2017
Şehir: Alanya
Mesajlar: 743
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi şehirliköylü Mesajı Göster
Benim zengarden'dan aldığım kırmızı rus pazısı (red russian kale) gibi görünüyor. şu anda tohumlarını topluyorum, epeyce tohumum var ve umarım önümüzdeki tohum paylaşım etkinliğinde, elbette talep olursa, paylaşacağım. benim bitki tohuma gitmeden önce böyleydi:

Eklenti 710810
Tohumlarını ikinci yılında mı veriyor yoksa ilk yıl mı ? Çünkü bendekiler uzun bir süredir büyümekle meşgul yinede 50 cm boydalar ama bu aralar suya hasret kaldı ve baya yavaşladı bu yüzden mi çiçek açmıyor yoksa ilk yıl tohum vermiyor mu bilemedim.Bir tanesi susuzluktan kurumuş sıcak yaz günlerinde serada ben hariç pek ilgilenende yok.Beyaz sinekleri ciddi anlamda çeken bir bitki.Aynı sorunu fideyken balkonda ikende yaşamıştım beyaz sineklerle alakalı.Virüs kaynaklı bir hastalıkmı kaptı acaba ?
Bu arada tohumu aldığım yerdeki yorumlarda birçok kişi rengin mora dönmediğinden şikayetçi ancak tohum paketinin içindeki bazı tohumlar rasgele mor çıkmaktaymış,anladığım kadarıyla başka çeşitlerle doğal yoldan hibritlenmiş.Bana mor olanı denk gelmedi bu sezon daha fazla yapıp mor olandan elde etmeye çalışacağım.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön