View Single Post
Eski 13-08-2020, 07:41   #28
Robinson Crusoe
Ağaçsever
 
Robinson Crusoe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Bugün işler yoğun. Sabah erken evden çıkmadan bitkilerime bir göz atmak istedim. Salatalıkların belalısıyla da tanışmış olduk böylece.

Name:  20200813_074134.jpg
Views: 742
Size:  60.7 KB

Domatestekinin aynısı ya da benzeri kurtlar. Yeşil renkte oldukları için fark edilmeleri zor oluyor. Elime büyüteç alıp tekrar kontrol edeyim dedim, hemen hemen serçe parmağımın yarısı kadar bir tanesi, büyütece ne gerek var!

Neredeyse her yaprağın altında 1 tane irili ufaklı buldum. Sonra yandaki marul saksısında da gördüm. Yani bizim tarlayı istila etmiş bunlar. Bulduklarımı öldürdüm. İnternette bulduğum videolarda suya atın ölürler diyor, ben direk ezerek öldürdüm.

En kısa zamanda bir çözüm üretemezsem beni de yerler bu kurtlar. İzlediğim videoda bitkiye sabunlu su püskürtürseniz ortaya çıkarlar diyorlardı. Direk zirai ilaca yönelmeden önce onu denerim belki...

Edit: Daha ilaç kullanmadan her bulduğumu imha ederek bayağı azalttım gibi zararlıları. Bu sabah şöyle hızlıca göz attığımda hiç kurt veya beyaz sinek görmedim. Tabi bıraktıkları yumurtaları bilemiyorum. Yine biberlerime dadandılar yaprak bitleri, geçen seferkiler yeşildi, bunlar beyaz. Onlarla mücadeleye başladım şimdi de. Diğer bitkileri ellemiyorlar, tek dertleri biberlerim.

@Meyvelitepe'nin tavsiyesiyle Delfin WG sipariş ettim. Özünde böcekleri hastalandıran, insana zararı olmayan bakterilerden oluşan doğal çözümler bunlar. Fiyat yine benim küçük terasım/balkonum için çok pahalı, 175 lira yarım kilosu. Benim kullanacağım 5-10 gr. ve etkin maddesi içerisindeki mikroorganizmalar olduğu için uzun süre dayanacak bir ürün değil.

İnsanlar olarak biraz kendimize haksızlık ediyoruz gibi. Sürekli kendimizi kötülüyoruz ama şu birkaç zararlının 1 haftada yeşilliklerimi getirdikleri hale bakıyorum da biz olmasak sanki dünyada ağaç, bitki nüfusu çoktan yok olmuş olurdu. İnanılmaz gerçekten, 5 saksı komple boşaldı, 3-4 saksıdaki bitkilerim de can çekişiyor, yaşayıp yaşamayacakları belli değil. Daha büyük bir canlı olsa kavga edersin, ya döver ya dayak yersin, canilik edip yavrusunu da uzaklaştırırsın evinden. Bunlara yapacak bir şey de yok gözümün önünde bitkilerimin canına okumalarını izliyorum öyle.


Düzenleyen Robinson Crusoe : 15-08-2020 saat 08:49 Neden: Son gelişmeleri ekledim
Robinson Crusoe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön