View Single Post
Eski 25-07-2020, 01:13   #39
azorka
Ağaç Dostu
 
azorka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-06-2015
Şehir: İzmir
Mesajlar: 118
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi Mesajı Göster
Ground control to major Tom.
Görünen karaltı belki de böcektir. Roket sistemini ateşlemek de ne?
Hastalıklar genel olarak yapraklarda ve kök bölgesinde belirti gösteriyor. O bölgelere daha dikkatli bakıyoruz. Ufak tefek değişiklikler daha dikkatli davranmak için dürtü oluyor. (Derimizin bir yeri kaşınınca kanser oldum diye doktora koşmuyoruz. Evham iyi değil.)
Bitkiler hatasız canlılar değil. Önce gördüğümüz değişikliğin neden kaynaklandığına karar vermemiz gerekiyor. Sonra onun çaresini arıyoruz. Hemen neem kullanmıyoruz. Hastalık yapan mikro canlıların da bağışıklık geliştirme gibi bir silahı var. O küçük noktalar bir hastalık belirtisi olabilir de olmayabilir de.
Bu arada, yapraklar tamamen kapanmış görünüyor. Umarım sulama sorunu değildir.
O kadar haklısınız ki cevap bile veremedim. Neem biraz gereksiz oldu evet.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jasjass Mesajı Göster
Sanki kökte sıkıntı olmuş, sonrasında suyu bünyeye çabalasa da alamamış gibi hissettirdi bana görüntü. Emin olmamakla birlikte kökler zedelenmiş olabilir mi? Yakın zamanda çapa vs toprak müdahalesinde bulundunuz mu?
Bugün şöyle bir düşündüm ve haklısınız. Kök problemi gibi duruyor,ben problemi adadaki toprak azlığına bağladım. Diğer adalardan epey az gelmiş toprağı,ah kompostu yetiştirebilseydim harika olacaktı. Bir fide için artık belki çok geç ama diğerlerine toprak ekleyeceğim.

azorka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön