View Single Post
Eski 17-07-2020, 10:06   #18
feyzalp
Ağaçsever
 
feyzalp's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-03-2020
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 59
Uzun zaman oldu yazmayı buraya bırakmışım.
Sayın jezebel'in bıraktığı yerden sözü tekrar alıyorum. Evet kendi emeği ile yapmak gerçekten daha keyifli ve zevkli. Açıkçası bu biraz da benim bahçe ile ne yapmak istediğime göre şekilleniyor.

Birincisi ben şu "hobi" kelimesini ve "hobi bahçesi" terkibini sevmiyorum. Belki de Ankara'daki mevcut hobi bahçeleri beni soğuttu. Ankara özellikle soğuk bir iklim olduğu için hobi bahçeleri çok az kullanılıyor. Bazı kimseler yazın bir piknik alanı gibi kullanıyor. Çoğu bakımsız, düzensiz, mezbele gibi.
Üzerine konulan prefabrik yapılar veya konteynerlar çirkin ve itici bir görüntü oluşturuyor.
Evet herkes kendince haklıdır. Kış uzun sürüyor. Kışın gidip bakamıyorlar. İlkbahar aylarında bile mart, bazen Nisan ortalarına kadar bahçeye gidilemiyor.

Ben hobi bahçesi olarak düşünmüyorum. Bu sene hemen hemen her gün uğruyorum. Bazen sabah 2-3 saat, bazen günümün yarısı orada geçiyor. Yağmurlu havalarda bile gittim. Arabamın çamurda kaldığı da oldu.
Niyetim gelecek yıl veya en geç 2023'den itibaren tüm vaktimi bahçede geçirmek. En az yılın altı ayını bahçede yaşayabilirim diye düşünüyorum. Belki ilerleyen zamanlarda ev yapabilirsem tamamen yerleşebilirim. Hayalim budur.

İkinci olarak gelelim şu "emek" meselesine. Yukarıda izah ettiğim gibi ben hobi olarak düşünmüyorum. Bahçe ile uğraşmayı, kendi mahsulümü üretmeyi bir yaşam tarzı olarak düşünüyorum. Bu sebeple kendim yapmalıyım diye düşünüyorum.
Zaman zaman da aslında kendim yapmayacağım işler de başıma kalıyor. Özellikle tadilat, inşaat ustalarının maalesef çok sorunlu olduğunu söylemeliyim.
Sözünde durmayanlar çoğunlukta. Söz veren usta gelmeyince birkaç gün peşine düşüyorum. Ulaşamayınca başkasını arıyorum. İşlerim çok biraz beklersen olur diyorlar genelde. Bu "biraz"ın hiçbir ölçüsü yok maalesef. Böyle olunca kendim girişiyorum.

Bir raylı bahçe kapısı yaptırayım dedim. Görüştüğüm bir usta iş yoğunluğundan biraz erteledi. 15 gün sonra yine işin yoğun olduğunu belirterek harman sonunu bekle dedi. Başka birine gittim; raylı kapı değil "uçan kapı" yapıyormuş. 10bin liraya yakın fiyat verince dudağım uçukladı. Kendim yaparım kimseye minnet etmeye gerek yok diye giriştim. Ağaç ve kümes telinden kapı yaptım. Fotoğrafları aşağıya koyacağım. Fırsat buldukça daha da güzelleştirme için bazı düşüncelerim var. Gayet güzel işimi görüyor.

Böyle böyle uğraşıyoruz işte...

feyzalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön