View Single Post
Eski 04-07-2020, 22:09   #300
esflora
Ağaç Dostu
 
esflora's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-03-2016
Şehir: SAKARYA
Mesajlar: 148
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Teşekkür ederim. Bu konuda gayet iyi adımlar attım ve atmaya devam ediyorum. Nikita's gift çeşidini de sizden alırız eğer fiyatlar uygun olursa.
Lotus anacına aşılıları 22€, virginiana anacına aşılıları 25€'dan anlaştık. Buraya maliyeti ne olur bilmiyorum henüz, sonuçta zorlu bir süreç ama yeni çeşitleri getirmek önemli. O kadar yeni çeşit var ki belirli kriterlere göre bu 3 çeşide karar verdik. Seneye başka çeşitler de getirmeyi planlıyoruz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Doğal olarak soğuğa dayanım artınca meyve büyüklüğü azalıyor diye düşünüyorum belki de yanılıyorum dur.
Evet doğru ama daha yeni ve daha iri meyveli viginiana çeşitler var. Özellikle Claypool ve onun işini devam ettiren Lehman'ın çeşitleri.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Meyvesi ufak olsa bile tadlarının mükemmel olduğunu öğrendim.
Amerikan hurmaları hem tad olarak hem de hasat şekli itibariyle bizim bildiğimiz hurmalardan farklı. Hem tatlı hem de güçlü bir aromaya sahipler ama ağaçta olgunlaşmaları gerekiyor. Hatta hasat zamanı yumuşak oldukları için düştüğünde zarar görmemesi için ağaçların altına kalın bir kuru ot saman tabakası seriyorlar. Bu yönüyle ticari yetiştiricilikleri zor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware Mesajı Göster
Direkt meyveden yetiştirilen çeşit hiç ama hiç lezzetli değilmiş.
Tohumdan yetiştiricilik tam bir macera; uzun yıllar büyüttükten sonra fidan erkek çıkabilir, çok kötü meyveleri olabilir ya da mükemmel bir meyve çıkabilir.

esflora Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön