View Single Post
Eski 04-07-2020, 20:26   #397
musk
Ağaç Dostu
 
musk's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 660
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi betuloruc Mesajı Göster
Suan cicek balkonda duruyor, aksam uzeri 2 saat bol gunes aliyor hatta direk isik diyebilirim. Yeni resim paylastim, iki yerinde tomurcuk gibi birsey var, sanirim cicek olucak, umarim oyledir

Balkonda suan keyfi yerinde gibi ama benim hayalim duvar kafesi gibi birsey alip salonda oraya sarmasik yapmakti bu cicekle. Muthis aydinlik diyemem balkon gibi ama gayet isik aliyor, olmaz mi dersiniz orada?
Çiçek tomrcukları geldiğine göre yerinden halinden memnun demektir. Aynı sekilde bakkaya devam. çiçekler 3-5 gün içinde açar.
Bu bitki pek içeri bitkisi değil. normalde dışarıya uygun. Kışın içeri almak kaydıyla.Tabi benim sözüm istanbul için. Kışın 8-10 derecenin altına düsmeyen yerlerde dısarda da kalabilir.
Ben bahçede de , camekanda da yetistirdim. En iyi sonucu kuzeye bakan camekanlı balkonda aldım. Bol çiçek açıyor. Ama salon. Pek mutlu olacağını sanmıyorum. Yinede deneyin. Çiçek açması için bol ışık sart yalnız.

Sarmasıklarda en büyük sorun bir yerlere sardırmada. Sürekli üzerine çevriliyor bu da bitkiyi boğuyor. Dalaysıyla ben her martta bitkiyi kuşa çevirirdim. Yani sıkı budardım.Yeni sürgünlerden çiçekler gelir, hacim de kontrol altında olur. Unlu bite dikkat. Bu bitkiyi çok sever.

musk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön