View Single Post
Eski 26-06-2020, 23:18   #274
guzu
Yeni Üye
 
guzu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2020
Şehir: Aachen
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi guzu Mesajı Göster
Mesut Bey, geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. Kırmızı rengin türünden kaynaklı olabileceği ihtimaline sevindim açıkçası ama yine de evde önceden almış olduğum Compo'nun mantar ve böcek ilacından sıktım bugün. Dediğiniz gibi birkaç gün arayla buna devam ederim.

Toprağını değiştirdim çünkü, önceki hali bakın burada eklediğim resimdeki gibiydi. Bu kaktüsü arkadaşımdan aldım toprağını değiştirmek için. Ben toprağını değiştirmeden önce bu şekildeydi. Benim kullandığım toprak karışımı bahçe toprağı, akadama toprağı ve pumice'ten oluşuyor. Saksının altı delikli olduğu için altına tekrar taş koymadım. Umarım doğru yapmışımdır. Evin en aydınlık yerine koydum, güneşe alışana kadar yavaş yavaş direkt güneş ışığına çıkarıyorum.

Tüm bunları, bu forumda okuduğum bilgiler doğrultusunda yaptım. Çünkü diğer kaktüslerim de düzelmeye başladılar buradaki tavsiyeleri uygulayınca. Gövdeleri kalınlaştı ve boyları uzadı. Bu açıdan size ve forumdaki diğer kişilere de teşekkür ediyorum. Gerçekten çok faydalı bir yer burası, bitkiler konusunda bilgisi olmayanlar için özellikle.

Size son bir şey daha sormak istiyorum. Diğer kaktüslerimin toprağını mart ayının başında değiştirmiştim. NPK 4-6-6 olan bir sıvı gübre var elimde. Sizce bu tür bir gübre kaktüslere uygun olur mu dersiniz?
Resmi şimdi ekleyebildim

Eklenen Resimler
 
guzu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön