View Single Post
Eski 25-06-2020, 20:54   #245
Asoo
Ağaç Dostu
 
Asoo's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-09-2013
Şehir: Usa
Mesajlar: 622
Telin altını sağlama aldık diye rahatlamıştık. Bu rahatlık birkaç gün sürdü. Sonra yine bir ölü yarka bulduk. Bütün olarak yerde yatıyordu. boynunda birkaç delik ve kan vardı. Tel örgüde kopma, altının oyulması falan yoktu. İnternetten sansar gelincik gibi hayvanları araştırayım diye hayvanı gömüp eve gittim.

Yarım saat sonra oğlum beni aradı yine. Tel örgünün içinde otururken yaklaşık 10 m uzağında bir patırtı kopmuş, tüm tavuklar kümese kaçışmaya, bazıları da kuytu yerlere sinmeye çalışmış. Yırtıcı bir kuş bir yarkayı yakalamış mücadele ediyormuş. Hemen koşmuş. Oğlum koşunca alıcı kuş yarkayı bırakıp aceleyle kaçmış. Oğlum kuşu tam görememiş ama saldırıyı sağ olarak atlatan yarkanın da kafasında, boynunda benzer yaralar varmış. Demek bir önceki saldırıda ölen de yırtıcı kuş yüzünden ölmüş.

İnternetten aramalarımda iki çözüm öne çıkıyordu. Parlak, yansıtıcı şeyler veya bayrak gibi hareketli nesneler asmak. Diğeri de gezinme alanının üstünü filemsi bir şeyle kapatmak.

Önce parlak cisimleri denemeye karar verdik. Çünkü gezinme alanımız yarım dönümü geçkin. T şekilli tahtaların uçlarına ipte sallanan cd ler astık.

Bir hafta kadar saldırı olmadı. Sonra yine bir kayıp verdik. Bu seferkinin yarısı yenmişti. Sanırım parlak cisimlere alıştı veya açlık korkuya galip geldi.

Şimdilik gezinme saatlerini kısaltıp başında nöbet tutuyoruz. Sanırım gezinti alanının üstünü kapatmamız gerekecek.

Asoo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön