View Single Post
Eski 19-06-2020, 13:44   #374
celalamca
Ağaç Dostu
 
celalamca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-04-2017
Şehir: ankara
Mesajlar: 142
bu şekilde kurumasının iki sebebi var..

1-bulunduğu fidanlıkta bitkinin kökü siyah torbadan çıkıp alttan toprağa geçiyor ve tüm gücünü ordan alıyor.
satılmak için alındığında bu kök koparıldığından görüntü bu şekilde oluyor.bu görüntünün olmaması için fidanlıklarda bu torbaların durduğu yerin altına ayrıca kalın torba serilerek torbadan çıkan köklerin toprağa geçmesi önleniyor.bazı bitkiler eğer torba içinde kök sağlıklı ise bahçeye dikildiğinde tekrar kendine gelip yeni yaprak çıkarıyor.

2- diğer sebep fidan bahçede toprak içinde dikili duruyor ..satılacağı zaman siyah torbaya alınıyor bu durumda da yine kök şokuna giriyor ve bu duruma geliyor.yukardaki 1. maddeye göre düzelmesi zor hatta imkansız oluyor.

sizde de bu iki durumdan biri var.hanfisi olursa olsun fidancı bu durumu telafi etmeli.ben tropik meyveciye güvenirim.telafi edecektir.

ancak ben de bundan 4-5 yıl önce çeşitli fidancılardan büyük meyveli diye aldığım gumiler yine küçük çıktı..yani kiraz gibi ya da vişne gibi gumi beklemeyin derim.zaten öyle olsa çok tutulan bir meyve olurdu çünkü süper verimli ve bana göre tadı çok güzel bir meyve.küçük meyveli olmasından kaybediyor.bahçemde var kurda kuşa besin olsun diye tuttuğum ağaçlardan bir de kokusu iğde gibi güzeldir arılar da sever

celalamca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön