View Single Post
Eski 17-06-2020, 23:28   #21
Robinson Crusoe
Ağaçsever
 
Robinson Crusoe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-05-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 53
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi derin35 Mesajı Göster
Balkon bahçeciliği böyle bir şey maalesef. Keşke yerimiz olsa, böyle bitkilerimizi sıkıştırmasak.
Bu iş -maddi durumlar el verirse- ekip dikebileceğim bahçeli bir evle son bulacak gibi. Önce şu korona belasını bir atlatalım.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tavsanoglu Mesajı Göster
Sayın Robinson Crusoe,
İlk günden beri balkon seranızın gelişimini büyük bir keyif ve ilgiyle takip ediyorum. Çok güzel bir balkonunuz var ve umarım zararlılarla olan mücadelenizi çok zayiat vermeden kazanırsınız. Mutlu ve sağlıklı günler dilerim.
Çok teşekkür ederim güzel sözleriniz ve temennileriniz için. Ama henüz ortada dişe dokunur bir şey yok. Salatalıklar var işte Hababam sınıfındaki Ahmet gibi akıllı uslu büyüyen, çiçek açan, arada tek tük de olsa meyve verip beni heyecanlandıran. Bitlerle savaşı kazandık gibi, nadiren görüyorum, onlara da bu sefer gecikmeden müdahale ediyorum.

Çilek diye ektiklerimin çilek olduğuna emin değilim. Çünkü elimde yarım çilek tohumu paketi yok ve forumda paylaşılan fotoğraflar çok farklı. Ya bendekiler farklı çeşit bir çilek ya da başka bir şey. Forumda gerekli başlıklarda sordum ama henüz cevap veren olmadı. Neyse, taşıdıktan sonra saldılar kendilerini zaten, yakın bir zamanda hepsini kaybetmem olası. Kırgızistan'dan tohum sanıp aldığım gübre ve koruyucu paketler vardı çileklere özel. Başta kimyasal olabilir diye kullanmasam da bugün denize düşen yılana sarılır misali suya karıştırıp verdim. Çilek ya da değil, umarım yaşar bitkilerim.

Önce yuvarlak saksıda keyifleri iyiydi, yaprak biti saldırısını da büyük ölçüde bertaraf etmiştik.

Name:  20200611_092644.jpg
Views: 490
Size:  67.8 KB

Taşıdıktan sonra:

Name:  20200615_090741.jpg
Views: 481
Size:  67.0 KB

Salatalıklarımdan biri çiçek açtı. Dışarıda terastalar ama ben yine de bir kulak çöpüyle bir ona bir buna dokunup kendimce tozlaşma yapmaya çalıştım. Normalde okuduğum kadarıyla bu ilk çiçekler, meyveler, sürgünler koparılıyor bitki güçlensin diye. Ama ben kıyamadım

Name:  20200613_132748.jpg
Views: 490
Size:  62.5 KB

Yarına belki budarım. Kışın da böyle gelişiyor sandığımda şiddetli bir rüzgar gövdeden kırmıştı salatalıklarımı.

Maydanozlarımı taşıyınca kaybettim. Yenilerini daha düzenli bir şekilde ektim bu sefer:

Name:  20200617_193909.jpg
Views: 481
Size:  68.3 KB

Soldaki maydanozları daha geç ektim, sağdaki frenk maydanozlar onun için daha fazla gelişmiş görünüyor. Bu tip çok küçük tohumların üzeri ya çok ince bir tabakayla örtülüyor, ya da hiç örtülmüyormuş. Ben yine 1 cm belki daha yüksek bir torfla örtmüş oldum. Neyse ki birçoğu yeşerdi. Işığın olduğu tarafa yatıyorlar, ben de saksının yönünü değiştirip daha dik büyümelerini sağlıyorum.

Yere düşen kutudan kurtardıklarımı yazmıştım. Hepsini domates saksısına ekmiştim, taşırken çoğu öldü. Kalan 1-2 domates de şiddetli bir rüzgarda kırıldı. Yeniden ekim yapmıştım, büyüyenleri taşıdım. Bu sene kaç tohumu heba ettim sayamadım. Daha bunların da devamı var viyollerde. Birçok tohum da paketlerinde duruyor. Yaptığım düzgün bir iş herhalde tüm tohumları birlikte ekip risk almak yerine sayıyla dikkatlice ekmek oldu.

Name:  20200616_192920.jpg
Views: 497
Size:  61.7 KB

Robinson Crusoe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön