View Single Post
Eski 14-06-2020, 12:47   #106
Ayazkızı
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 01-11-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 74
Yıllar önce moringanın faydalarını okuyup heveslenmiştim. Bahçem/tarlam yok. Bir apartmanın giriş katında oturuyorum evin arkasında fazla güneş almayan beton bir bahçe var. Bahçenin, sabahtan bir tarafı öğleden sonra diğer tarafı güneş aldığı için bitki yetştirmeye elverişli değil (diye düşünüyorum) bu yüzden özellikle şifalı bitkileri internetten veya tanıdığım aktarlardan temin etmeye çalışıyorum.

Bir iki gün önce Moringa yine aklıma düştü. Araştırdım, satılan moringa ürünleri hep başka bitkilerle karışım halinde satılıyor. Tanıdığım aktara sordum. yaprağının kilosunu 300 Tlye satıyor. 300 TLyi ilk duyduğumda İçimden ( hadülen) dedim ayıp olmasın diye 100 Gr ısmarladım ve fidesinin peşine düştüm. Gaziantepte bayanlar kooporatif kurmuşlar ve çok başarılı olmuşlar. Hem ürün olarak hem de fide olarak satıyorlar. İrtibata geçtim. Yaprağının kilosunu 600 TLye satıyorlar. Fidesi 15 TL

Mutlaka mantıklı bir nedeni vardır ama besin destek ürünlerinin ( hele, hele fazla işleme gideri olmayanların) bu kadar pahalı olmasını kabullenemiyorum. İş başa düştü dedim. Beton bahçemde yetiştirmeye çalışıcam. 4 fide ısmarladım. Bakalım başarabilecekmiyim. Daha da önemlisi fidelerimi gönderecekler mi?

Yaa allaaaamm benim bahçemi ver artıkın!!! diyerek susayım ben.


Düzenleyen Ayazkızı : 14-06-2020 saat 12:49 Neden: Yazım hataları düzeltildi.
Ayazkızı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön