View Single Post
Eski 09-06-2020, 10:08   #3605
musa_ekrem
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 22-04-2013
Şehir: Aydın
Mesajlar: 90
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Yeni yazı gelir mi bilmem Yazılacak yeni çok şey birikti aslında. Sonbahar gelsin de düşünürüz artık.

GDO'suz da rasyon tutturuluyor. Yerli mısır kırması, buğday, soyulmuş arpa ve soyulmuş yulaf karışımı her daim önlerinde. Bunun protein oranı %10 civarında. Ayrıca tavuk sayısına göre belirli bir gramda GDO'suz soya kıymasını ıslatıp yine belirli bir gramda hamsi ununu karıştırıyorum. Buna iki avuç da soyulmuş arpa-yulaf karışımı ekliyorum ki hacim artsın, balık unu daha iyi mamaya yapışsın.

Bu karışımda bir tutam saf kalsiyum karbonat ve iki tutam da toz tatlı kırmızı biber var. Bu mamadan günde bir kere hazırlıyorum, 1 saat içinde bitiriyorlar. Böylelikle protein oranı %19-20 civarına geliyor.

Bir de, günde bir kere asker sineği larvası veriyorum. Tavuk başına 10-15 kadar düşüyor. Bunu hesaba dahil etmiyorum, ekstra. Balık ununun yanısıra hayvansal amino asitler vb. desteği oluyor, diğer yediklerinin sindirilmesine faydası olur diye düşünüyorum.

Her gün bir süre dışarı da çıkıyorlar, orada da ot böcek ne buldularsa ekstra.

Ayrıca A ve E vitaminlerince zengin vitamin kompleksi de gün aşırı veriyorum.

Hiç bu kadar itinalı tavuk bakmadıydım
Merhaba, bilgilendirme için teşekkür ederim. Bende ilk defa tavuk yetiştiriyorum. Light Sussex cinsi. 3,5 dekar bahçemde ot ve böcek ile besleniyorlar. 1 Mısır kırması, 2 buğday, 2 arpa kırması ve 1 yulaf karışımı sürekli önlerinde. Ancak bitkisel protein bulma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Şuan sadece pamuk küspesi bulabildim. Onunda yarardan çok zararı olacak sanırım. Yonca'yı da sadece saman formunda bulabildim, yonca peletini neredeyse hiç kimse bilmiyor. Eski kollu kıyma makinelerinin kol tarafına akülü vidalama takıp öndeki diski kalınlaştırıp yoncayı zeytinyağı veya pekmez gibi bir ürünler harmanlayıp kendi peletimi yapmayı deneyeceğim ancak bu aralar vakit bulamıyorum. Siz GDO'suz soya demişsiniz, internetten baktığımda 10 kg alımda kg fiyatı 15 TL. Hem fiyatı hemde soyaya yabancı olduğum için bunun yerine kg fiyatı 6-8 TL civarında mercimek kullanamaz mıyız? Başka alternatif öneriniz var mı ?

Teşekkürler iyi günler.

musa_ekrem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön