View Single Post
Eski 02-06-2020, 10:50   #9077
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Sevgili derin35, elifaydın kırlangıçlarla mücadeleye devam. Aynen dediğiniz gibi hiç yuvaya pisletmiyorlar tıp tıp dışarıya bırakıyorlar dışkılarını.

Evde balonlarlar vardı onları kullandım. Eğer 65 yaş üstü yasaklısı olmasaydık Bandırma'ya gidip oyuncakçıdan fırdöndülerden alacaktım.

Sabah uyanınca hemen balkonu kontrol ettim asayiş berkemal, ama dediğiniz gibi gelip gelip kontrol ediyorlar. Balonlardan birinin havası kaçmış yerine yenisini koyayım derken bu sefer ön kapıyı koruyan çıkmanın yanında çalışmaya başlamışlar. İşi gücü bırakıp kırlangıçlarla mücadeleye girişeceğim. Oysa bahçede işler çok; sevgili Muda ve S.Durul'un verdiği değerli bilgiler eşliğinde dozdozlarla (adını öğrendim bakla zınnısı'ymış- ben onların daha iri parlak yeşil renkte olanlarını sanıyordum) mücadeleye başlayacaktım.
Evde bir tane mavi leğen varmış içine su doldurup güllerin yanına koyacağım. Bana en az 15-20 tane daha leğen lazım. Şu yasak bir kalksa da alışverişe gitsem.
Muhtar Manyas'a gidiyordu " bana 15-20 tane koyu mavi çapı 2-3 karış boyunda plastik leğen alır mısın, ilaç yapacağım" dediğinde yüzüme bakmasını bir görmeliydiniz, güleceğim geldi. Sonra telefon etti mavi yokmuş, gri ve kırmızı alsam olur mu dedi.Yok alma, kalsın dedim. Kimbilir ne düşündü.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön