View Single Post
Eski 02-06-2020, 07:55   #25
halityc
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 22-04-2020
Şehir: çanakkale
Mesajlar: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Feijoa Mesajı Göster
1-)ağaç başı 10 kg meyveyi bir badem ağacı bakımına göre 10-20 yıl sonra verir.
Bu da en iyi rakamdır ağaç başı diyebiliriz.ortalama da ağaç başı 5' kg verir.
2-)Bademi dediğiniz gibi susuz yapacaksanız tohumdan araziye dikin.Hiç sulamasanız bile o ağaç yetişir.hatta kendi haline bıraksanız bile..ama bu şekilde bir ekimle ve yaz mevsimi her ay bir kez gübreleme ve sulamayla az da olsa ekonomik bir sonuç alınır.
3-)eğer arazi sizinse hiç düşünmeyin dikin.ama çorumun iklimini bilmemiz lazım.ilkbahar geç donları 15-20 nisan dan sonra don olayı ne ölçüde?
4-)toprak derinliği 1.5-2m. Den az olmamalı.
5-)badem taşlı ve kireçli topraklara belki en dayanıklı meyve.
Ama killi topraklardan hiç hoşlanmaz.kokler yoğun killi topraklarda boğulur.iyi sonuç vermez ağaçlar kaybedilebilir.En azından killi-tınlı olmalı.
6-)Analiz yaptırın kil kireç tuz ph nedir bir görelim.
7-)Sulu tarım şansı olmayan yerlerde badem tohumdan dikilir.yerinde buyudukten sonra aşılanır.aşılayacağınız tür onerim ise Ferragnes ve tozlayıcı Ferraduel dir.
8-)Eğer ilk yıl iki haftada bir sulama yapabilcekseniz,ve gubreleyebilcekseniz doğrudan aşılı
Türleri de dikebilirsiniz..Vesselam.

Merhaba benim analiz sonucuma göre ben bigada badem yetiştirmek istiyorum Avijor Lauranne Badem düşündüm tozlayacıya gerek yok geç çiçek açan 21-23 mart katalogtaki yazan tarihleri anaçıda garnem olacak son 5 yıllık don olaylarında mart sonuna kadar en fazla -0,2 gibi bi değer vardı sizde toprak analiz sonucuma göre bi değerlendirme yapar mısınız ayrıca damlaam sistemini nasıl çekeceğim hiç bilmiyorum düşüncem yukarıda bi tanker ama dağılımı nasıl olacak gibi.

Eklenen Resimler
 
halityc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön