View Single Post
Eski 01-06-2020, 09:27   #167
AcemiKıbrısta
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-06-2020
Şehir: Girne
Mesajlar: 2
Limonumun problemleri

Merhaba! Uzun zamandır forumları okuyorum ama yeni üye oldum. Kendimi tanıttım ve ilk sorumu sormak için buraya geldim.

Kıbrıs’da kimyasal kullanmadan bakmaya çalıştığım bahçemde 2 tane limon ağacım var. Fide olarak aldığım için yaşlarını bilmiyorum ama 3 yıldır ben bakıyorum. İkisinde de problemler var ama ben biri üzerinden giderek sorularımı sorayım, diğerine de uygularım öğrendiklerimi diye düşünüyorum.

Bu ağacımı alırken bana yediveren olduğunu söylemişlerdi. Diktiğim ilk 2 yıl 3-5 adet limon verdi. Geçen kış ilk kez 25-30 tane limonu oldu. Şubat ayı civarı topladım. Nisanda çiftlik gübresi eklemiştim dibine. Bir de demir vermiştim. Çok az çiçeklendi ve şu an sadece 1 tane minik limonu var. O da büyür mü bilmiyorum

Bahar başında çok uzayan dalları budamıştım uçlarından yanlış zamanda yapmışım anladığım kadarıyla. Yakın zamanda da içe doğru olan dalları budadım ve sabun ve zeytinyağlı karışımla ilaçladım.

Yanlış ve eksik yaptığım bir sürü şey olduğuna eminim. O yüzden sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.

1. Aşağıdaki fotoğraflarda görüldüğü gibi bir veya daha fazla hastalık var gibi. Galeri güvesi midir acaba? Ayrıca başka bir zararlı/hastalık var mı sizce? Bu sabun+yağ karışımını ne kadar sıklıkla uygulamalıyım?
2. Forumlarda okuduğum ve anladığım kadarıyla çinko eksikliği de var sanırım. Bunu organik tarıma uygun bir şekilde nasıl çözebilirim?
3. Burada bulabilirsem solucan gübresi alayım diyorum, bir de evde yapmaya çalıştığım şu an beklemede olan bokashi gübresi var. Onlardan vermem uygun olur mu sizce? Hangi sıklıkta?

Not: beyaz minik benekler yeni sıktığım sabunlu su kalıntısı.

Eklenen Resimler
     
AcemiKıbrısta Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön