View Single Post
Eski 23-05-2020, 22:29   #368
springmi
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 23-05-2020
Şehir: ankara
Mesajlar: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kwyjibo Mesajı Göster
Sevgili arkadaşlar merhaba,

Forumdan görüp özenerek internet üzerinden birkaç sukulent sipariş ettim. Arada gördükçe marketlerden de satın alıyorum. Bu bitkilerde kullanmak üzere kaktüs-sukulent toprağı olarak satılan topraktan aldım.

Sorum şu, sukulentler perlitle karışık olan, nem tutma yeteneği daha yüksek bir toprakta geliyor anladığım kadarı ile, bana gelen minik saksılardaki (5,5 cm ürünler) sukulentlerin kökleri bulundukları saksıdaki toprağı sıkı bir şekilde sarmış. Sukulenti çekince toprağı ile birlikte bütün olarak geliyor. Öncelikle benim bu sukulentleri yeni topraklarına ekmeden önce eski topraktan kurtulmam mı gerekiyor? Kökleri yıpratmadan bu kadar iç içe geçmiş yapıyı nasıl çözebilirim? Sonrasında kökleri yeni toprağa yerleştirmek için dikkat etmem gereken bir nokta var mıdır?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Bu konuda uzman sayılmam ama ben saksı değişimi yaparken saksının içinden çıkan toprağı dağıtmadan diğer saksıya yerleştiriyorum. Bu şekilde 3 kez değişim yaptım ve sukulentler yaşadı. Fakat ben de instagram da sukulent yetiştiricilerinin videolarını izledim. Onlar eski topraktan arındırdıktan sonra dikim yapıyorlar. Bu şekilde de sıkıntı olmuyor sanırım. Sukulentler toprakta kolayca kök salan türler çünkü.

springmi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön