Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamfıstığı
Sn.dobipa
Marmande domates nasıldır,tadı, tuzu.Hiç duymadığım için soruyorum.Nereden elde ettiğiniz bir çeşit. ****** her türlü değerlendirilir ama birde esas tadına vararak tükettiğiniz bir yolu vardır. yani kâhvaltılık mı yoksa salçalıkmı daha iyi olur gibi.
|
Sayın Çamfıstığı, biz en çok taze tüketimde kullanıyoruz salçalık için armut domatesler daha makbul sanırım. Marmande; orta boy, şekilli, orta sert, orta lezzet ve az çekirdekli bir fransız köy domatesidir. Oturak tip yetiştiriyoruz askıya alma derdi olmadığından işçiliği de kolay oluyor. Hibrit olmayan doğal ticari tohum seçenekli satışları var. Örneğin Arzuman tohum satıyor. Bir kaç kök yetişirip denemenizi tavsiye ederim, sonrasında karar elbette sizin..
Birkaç gün ard arda bahçeye gittim ve abimlere yardım ettim. Ot temizliğinin tamamı halloldu. Ekim öncesi çapalama işleminin ise %40 kadarı tamamlandı. Ve bir kaç sıra Marmande'yi toprakla buluşturduk. - Malesef kızsam da bizimkiler fide satın almışlar ve bir kaç sıra hazır fidelerden de ekildi -
Son durumlar aşağıdaki gibi.. Damlamalar biraz eğri bügrü ama idare eder
Bahçeyi bu hale getiren şampiyon ekip - Rızalarını almadığım için yüzlerini bulanıklaştırdım, bizim afacan (Babasının yanında net görünmüyor) pek artisttir büyüyünce resmi gördüğünde kızmasın -
Bu da bir başka açıdan görünüm
Toprağa yeni kavuşan fideciklerden, siz onu 1 ay sonra görün
Resimdeki arkadaşlar, Çarliston biber ve Halep karası patlıcan - Henüz ufaklar ama yine de ekilebilir. Muhtemelen bizim ekip yakında bu arkadaşları da toprakla buluşturacaktır -
Şimdilik vaziyetler bu şekilde, ben muhtemelen birkaç gün bahçeye gidemeyeceğim. Ama gelişme oldukça güncellemeye çalışacağım.
Herkese bereketli sezonlar.