View Single Post
Eski 13-05-2020, 11:58   #2819
nk_tarim
Ağaç Dostu
 
nk_tarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakanim_74 Mesajı Göster
teşekkürler hemen dönmüşsünüz saksı değilde poşet gibi bir malzeme var malumunuz onu kullansam olur mu? Tekrar drenajın depoya dönmesi korkutuyor beni sistemi kendim kuracağım için cesaret edemiyorum..Pimaş yerine saksı veya poşet gibi şeyden kullanmak istiyorum..Bir görsel veya video atma şansınız var mı? Umarım yormuyorumdur teşekkürler..
Kolay gelsin...

Katı ortamda yani perlit, kokopit, vermikulit, kum vb çalışıyorsanız ister saksı, ister poşet istediğinizi kullanın. Amaç bitki büyüdükçe gövdenin rahat tutunmasını sağlayacak kök yapısı gelişimi için yeterli hacmi sağlayın. Her bitki için değişir. Forumda Kudret beyin balkon paylaşımlarında ve diğer üyelerin paylaşımlarında fikir edinebilirsiniz hacimlerle ilgili. Manavlaın kullandığı plastik ufak sebze kasası alır kargocuların kullandığına benzer içi siyah dışı beyaz ışık geçirmeyecek poşet koyar o şekilde beslersiniz. sizin tercihiniz.

Esas olan drenajın düzgün olması. Drenaj delikleri sayısında mütevazi olmaya gerek yok. Kağıt delma zımbası gibi delik ebatlarında fazlaca drenaj olsun...

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön