View Single Post
Eski 12-05-2020, 12:00   #139
prıtt
Ağaç Dostu
 
prıtt's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-03-2008
Şehir: .
Mesajlar: 304
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamfıstığı Mesajı Göster
Sn.Prıtt,

Müteahhitlik kısmını ben yaptım derken orayı biraz açarmısınız.Yasal boyutu,imza yetkisi,resmi kurumların istedikleri prosedürler gibi.Teşekkür ederim şimdiden.

İlk olarak mimarımıza projeyi çizdirdik daha sonra kaba inşaatı bir ekibe verdim ve devamlı olarak projeye uyması konusunda başında durdum. Mimarıma güvendiğim için ustanın tavsiyesine bırakmadım. ayrıca ince detaylarda müdahale ettim. Bunlar kaba işti. (demir,kolonlar,beton,çatı, duvarlar)

Daha sonra inceye geçtik. İç-dış sıva yalıtım-boya işini bir ekibe verdim. tabi bunların hepsinde malzemeyi kendim araştırdım ve kendim aldım. parasını kendim ödedim. Ustalara sadece işçilik verdim. Pencere, kapı, granit, dolap vs.vs bunları da ayrı ayrı kendim gittim anlaştım ve taktırdım, yaptırdım.

İşin evrak boyutuna gelince. Bir müteahhit ile anlaşmadım. Çevre ve şehircilikten 'Geçici Müteahhit Belgesi'' aldım. bunun şartları var kurumla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Bu belge ile resmi kısım aşıldı.

iLGİLİ ŞART
Geçici yapı müteahhitliği yetki belge numarası alınabilmesi için yapılacak inşaatın( Bodrum kat hariç, en çok 2 katlı olacak biçimde ) toplam inşaat alanı 500 m2’den küçük olma şartı vardır.

prıtt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön