View Single Post
Eski 12-05-2020, 02:48   #717
Doğasever 1
/
 
Giriş Tarihi: 30-04-2020
Şehir: Gelibolu
Mesajlar: 36
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Changes in the composition and function of bacterial communities during vermicomposting may explain beneficial properties of vermicompost - Nature

Comparative Investigation of Vermicompost Microbial Communities - Springer

Microbial diversity of vermicompost bacteria that exhibit useful agricultural traits and waste management potential - PMC

Dünyanın en saygın hakemli uluslararası dergilerinde yayınlanan bir kaç araştırma makalesi. Beğenmediğiniz Eisenia fetida ile yapılmış çalışmalar.

Bunları okuyamıyorum saymam diyebilirsiniz. Okuyanlar için iddianız çöp tenekesinde.
Ben sizin bilginize baş vurdum, Eisenia fetida yı bizim ülkemizin ekosisteme uyumunu sormadım, bu türün ülkemiz topraklarında da vardır, k.k solucanın kültür özelliklerini uluslar arası hakemli dergilerinde yayınlanan araştırmaları ortaya koyanların bence bu alandaki ticaret teşvik etmesine hizmet edebilir.

Bunlar bence afaki bilgiler, zaten bizim ülkemizde üst akıl sahibi bilim adamı olmayışı ile bu tür araştırma bilgileri ile ülkemizin boz ırkının geliştirilmesini değilde, kendilerinin ülkesine uyumlu hoştan gibi montofon cins ineklerini bizlere bu türlü hakemli araştırma dergilerinin insanımızı kekliyerek ülkemizin araştırma potansiyelini ortadan kaldırmışlar.

Buradan ne kadar örnek versemde, sizin gibi ülke gerçeğini göz ardı ederek ; güzel bir coğrafyada olmamıza rağmen tarımımızın geldiği durum benim ön görümümü ortaya koyması sizi ikna etmiyorsa zaten siz gibi insanların varlıği ile yabancı ülkeleri üstün sayıp kendi insanlarımızı yadsınması ülkemizde bilimin ayaklar altında kalmasının göstergesi olmaktadır.

Doğasever 1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön