View Single Post
Eski 11-05-2020, 11:14   #2815
nk_tarim
Ağaç Dostu
 
nk_tarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-06-2016
Şehir: Rusya Federasyonu - Vatsap +79182212774
Mesajlar: 219
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakanim_74 Mesajı Göster
Selamlar arkadaşlar..Topraksız tarım konusunda Saksılara coco-perlit vb. malzemeler koyarak, sulama sistemi zaman ayarlı aparat ve bir depo yardımıyla sistem kurulduğu zaman saksılara sadece sulama için bir ağ kuruluyor galiba değil mi? Tekrar saksı dibindeki suların depo gibi bir şeye girmesine gerek kalmıyor?
1. Sulama sistemi saksılar için
2. Beyin eriyikleri için bir depo
3. Sulama sistemi için bir motor
4. Sulama zaman ayarı için bir zamanlayıcı
Sistem böyle mi kuruluyor acaba?
Şimdidene teşekkürler..
Merhaba.

- Sulamadan dönen drenajı tekrar besin deposuna yönlendirebilirsiniz. Kapalı sistem olur. Dezavantajı ise drenajın kimyasal içeriği besinden farklı olduğu için zamanla besin deposunun içeriği değişecektir.
- Sulamadan dönen drenajı kullanmazsınız, her sulamada %20-25 drenaj gelecek şekilde sulama ayarlarsınız. Açık sistem olur. Drenaj suyunu atarsınız ama besleme kontrol altında olur sürekli aynı ve uygun besin ile sulama yapılmış olur. Hobi amaçlı olduğunda ilk yazdığım kapalı sistem de kullanılabilir. Deponun ph ve EC sini kontrol edersiniz sürekli ve haftada bir vs komple değiştirirsiniz.
- Malzemeler genel olarak yazdığınız gibi. Saksıların iyi drenaj çıkarıyor olmasına dikkat edin. içinde su birikmesi olmasın. İyi drenaj var ise istediğiniz kadar sulayın kokopitin, perlitin doygunluk seviyesini geçtiğinde su birikmeyecektir. Drenaj iyi olmadığında zamanla sıvı birikip kök boğulması yaşanır.

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön