View Single Post
Eski 10-05-2020, 18:05   #269
arifcetinkaya
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 10-05-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2
merhaba. benim sorunum biraz farklı

Akyazı'da bir köyde bir yer edindik. 30 m. ön cephe, 17 m. arka cephe, 120 m. derinlikte yaklaşık 2100 metrekare alana sahip. Ticari amaçlı olmayıp buraya ileride yapmayı düşündüğümüz evimizin ve seramızın alanını ayırarak çeşitli meyve ağaları dikmek istiyorum.

Yerimiz köy içinde etrafında evler ve bahçeler olan bir yer. Ancak, satın aldıktan sonra öğrendiğim kadarıyla yoğun yağış olduğunda arsanın bazı yerlerinde su birikintileri kaldığı bazen yaklaşık 50 cm kadar yüksekliğe ulaştığı söylendi. Bizzat görmüş değilim.

Arsa şimdiye kadar herhangi bir ekim, dikim için kullanılmamış bir alan olduğu için çimlenme söz konusu. Siteden okuduğum kadarıyla kötü drenaj ve çim alana dikim yapılmamasından bahsedilmiş.

Çokca uzun yazmak istemiyorum ancak, yerimizi en iyi verimli ve çok çeşitli meyve ağaçları ile ağaçlandırmak istiyorum. Taban suyu fazla olan bir yer olarak düşündüğüm arsamıza kuyu açtırmak çözüm olur mu? şimdilerde maliyeti ne kadar olur? Önerilerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

arifcetinkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön