View Single Post
Eski 06-05-2020, 09:11   #5
Portakal Rengi
Ağaç Dostu
 
Portakal Rengi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-02-2018
Şehir: Muğla
Mesajlar: 714
[QUOTE=senkan;1587412]ben ikinci resmî temsili koydum aslında sormak istediğim kör tapa mı koysam kör tapa olan yere boru döşeyip iki ana boru arasına sulama sistemini mi yerleştirsem

Damlamaların iki ucundan da besleme şeklindeki uygulamanın teknik ismi ring dağıtım. Örneğin futbol sahasındaki çimleri sulayacaksanız, çok kullanışlı bir yoldur. Basınç dengelemesi yapar, debi her püskürtücüye eşit dağılır.
Damla sulamada ise işinizi zorlaştırır.
1.000 m² gibi bir alanda hobi bahçesi oluşturuyorsanız, çok farklı su gereksinimi olan bitkiler yetiştireceksiniz demektir. Her sulamada tek tek damlama kollarını açıp kapatmak yıpratıcı olur. Ana hattan dağıtım kolları alarak bahçeyi sulama bölgelerine ayırmanız gerek. (Ağaç gövdesinden çıkan dallar şeklinde) Dağıtım kolunun vanasını kapatarak o bölgenin sulanmamasını sağlarsınız. Gerekiyorsa o koldaki dağıtım vanalarını düzenlersiniz.
Bu yöntem size daha küçük debideki bir su kaynağından bütün bahçeyi sulama avantajı da sağlar. Sırayla sulayarak kaynağınızı verimli kullanabilirsiniz. Suladığınız bölgeyi gözlemlemeniz daha kolay olur.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön