View Single Post
Eski 04-05-2020, 02:15   #2799
koray72
Yeni Üye
 
koray72's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-04-2020
Şehir: Bursa
Mesajlar: 13
Kudret hocam merhaba,

Sizden aldığım eriyikleri hazırladım, EC sini ölçtüğümde 1,8 civarı oldugunu görüyorum ( Su + bitki besini ), bendeki EC metreyede pek güvenemediğim için size sormak istedim, bulunan değer doğru mudur ?

PH ölçer için kalibrasyon çözeltim vardı onu kalibre ettim ancak EC metreyi kalibre edemedim, EC si belli bir çözeltim de yok, nasıl kalibre edilir açıkçası araştırmadım henüz, mutlaka bir yöntemi vardır bakacağım.

Yalnız suyun EC sini ölçtüğümde 0,45 değerini buluyorumki buda bana fazla sapma olmadığını düşündürüyor.


Birde değişik kaynaklarda, EC değerleri için farklı veriler görüyorum ve buda kafamı karıştırdı açıkçası, bitkiler ve meyveler için EC dceğerlerini gösteren doğru bir tabloya nereden ulaşabilirim.

Örneğin Prof Dr. Dilek Anaç'ın T.Tarım ve bitki besleme teknikleri kitabı çizelge 4.8 de, Marul için 2.6 EC değeri veilmişken,

Name:  cizelge 4_8_.jpg
Views: 1461
Size:  41.5 KB

tarım.gen.tr de, Marul için EC değeri ( sizinde forumda daha önce belirttiğiniz gibi ) 0,8-1.2 arası olarak veriliyor.

Name:  tarım.gen.tr.jpg
Views: 1689
Size:  41.1 KB

Bu durumdan dolayı kafam karıştı biraz, yardımcı olabilirseniz memnun olurum, benim şu anki EC değerim yüksek mi , normal mi, düşük mü ?

Bu arada balkonumdaki çalışmalarımı sizinle ve forumlardaki arkadaşlarla paylaşmak istedim, Marul ve diğer yeşillikleri kendi yaptığım kule sisteminde denemek istiyorum ( Bu sanırım Areoponik sistem oluyor ), aşağıda fotoğrafını bulabilirsiniz .

şimdiden teşekkürler.

Eklenen Resimler
  
koray72 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön