View Single Post
Eski 02-05-2020, 23:19   #7
dobipa
Ağaç Dostu
 
dobipa's Avatar
 
Giriş Tarihi: 21-09-2018
Şehir: istanbul
Mesajlar: 161
Sayın ÇAMFISTIĞI, Muda, @alpha iyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Bu sene korona virüs olayından kısa süre önce İstanbul'dan, Edirne'ye ilçeye gelmiştik. Virüs yayılıma geçince burada kaldık uzunca bir süredir de ilçedeyiz.

İlçenin bahçeye mesafesi 25 km civarı. Yani bahçeye bir adım daha yaklaştık. Ama gel gelelim sosyal mesafe, ailecek evde kalma durumları sebebiyle yaklaşık 40 günde bahçeye bir kez gidebildim.

Şu anda ise bahçede yaklaşık bir aydır abim, yengem ve minik bahçıvanımız var. Onlarda İstanbul'dan 30 gün önce gelip hem evde kal hem de bahçede çalış uygulaması yapıyorlar.

Bahçenin ekime hazır hale getirilmesi ve diğer tüm işlemleriyle onlar ilgileniyorlar ve çok ta güzel yapıyorlar.

Her sene bahçe ayrık otu, sarmaşık ve türlü otlarla kaplanırken, bu sene resimde de görüldüğü üzere papatyalar tarafından sarılmıştı. Sağ olsunlar, bizimkiler tek tek kökleyerek bahçeyi temizliyorlar. Hemde ne köklemek adeta süpürülmüş halı gibi
Name:  bhc.jpg
Views: 306
Size:  54.6 KB


Ayrıca çimlendirme işlemlerine de malesef geç kalmıştık. Aslında küçük bir sera kurup çimlendirmeyi bolca güneş alan dış tarafta yapacaktık ama virüs sebebiyle yine ilçede evde kaldık ve balkonda başladık. Bu sene de kısmet böyleymiş.
Name:  ciml.jpg
Views: 309
Size:  53.8 KB


Çimlenmeler başladıktan sonra bir kez bahçeye gittim demiştim. İşte resimde ki viyolleride götürdüm ve abimle yengeme emanet ettim. Bizim acemi ustalar da sağ olsunlar, yağmur geliyor diye sera yapmışlar Son durum aşağıdaki gibi ve yağmura hazırlar..
Name:  sr.jpg
Views: 324
Size:  37.0 KB

Şimdilik durumlar bu şekilde, eğer her şey planladığımız gibi giderse yağmurlardan sonra 5-10 Mayıs gibi domates fideleri ekime hazır hale gelecektir. Bir kaç gün sonra da kısmetse biberler yetişir diye tahmin ediyoruz.

dobipa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön