View Single Post
Eski 16-04-2020, 15:21   #1
Şeftali çiçeği
Ağaç Dostu
 
Şeftali çiçeği's Avatar
 
Giriş Tarihi: 08-07-2019
Şehir: Yalova
Mesajlar: 154
Şeftali Çiçeği / Tohum Paylaşım sonrası çalışmalar (Yalova) 2020

Herkese kolay gelsin dileklerimle ben de Etkinlik'ten edinmiş olduğum onlarca tohumun şimdiki hallerini sizlerle paylaşmak istiyorum. Emeği geçen herkese tekrar çok teşekkür ederim.

Bu arada, ben de artık komşu çiftliğinde yarım zamanlı çalışmaya başladığım için artık internet için oldukça kısıtlı zamanım oluyor; bahçe (ve ev) işleri de neredeyse kalan bütün vaktimi aldığı için sık paylaşım yapamıyorum.

Mart'ın ilk haftasından beri tohumları sıraya koyup onları ekmekle uğraşıyorum. Evim küçük ve sıkışık olduğu için evde çimlendirme yapamıyorum (zaten okul çağında iki çocuk var). Şansıma bir de Mart ayından bugüne havalar burada çok soğuk geçti. Dağ iklimi olduğu için biz daha da çok etkileniyoruz. Ve, böylece ilk ektiğim bazı cins patlıcan, biber ve domates tohumları ile bazı şifalı otlar ya hiç çıkmadı ya da çok geç ve darbeli çıktı.

Bu bana tekrar iyi ders oldu: Seraya ısıtma-aydınlatma vs. bir sistem kurmadan (ki bu sene benim imkanım yok) Nisan'dan önce tohum ekmeye başlanmadığını tekrar hatırladım Neyse ki forumdan öğrendiğim gibi yarısını saklamıştım, şimdi onları çimlendireceğim.

Etrafımız süpürgelik, meşe ve kestane ormanı olduğu için funda toprağı topluyorum, buna keçi gübresi ve kum karıştırıp torf toprağı hazırlıyorum. Tahminim 30'dan fazla tohumu şimdiye kadar çimlenmeye koydum; bazıları çimlenmeye başladı, bazıları daha bekliyor (havalar hala inişli çıkışlı)..

Bu benim sera, bu sene bakımını yapamadık, ama idare ediyor. Viyol haricinde tohum çimlendirmeyi kapaklı şeffaf plastik kaplarda yapıyorum, çok pratik oluyor. Tavsiye veya ikaz etmeye değer noktalar tespit ederseniz benim için çok kıymetli.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Şeftali çiçeği : 16-04-2020 saat 19:38 Neden: İlave
Şeftali çiçeği Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön