View Single Post
Eski 14-04-2020, 23:45   #1141
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi esracer Mesajı Göster
Öncelikle bu yaşadığımız zor günlerin Allah'ın izniyle bir an evvel geçmesini diliyorum. Bu illet virüs hastalığından dolayı yakınlarını kaybedenlere sabır, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum... Bu karantina günlerinde, Sümbülteber soğanlarını ayırdım ve diktim. Yine bir sürü çoğalmışlar... Balkonum küçük. Yavruları sağa sola dağıttım ama arada üzülerek çöpe gidende oluyor maalesef. Köye taşınmayı düşünüyorum seneye o zaman bahçede değerlendirim diye düşünüyorum. Sümbülteber mi beni çok sevdi? Ben mi onu çok sevdim bilemiyorum ama çok fazla çoğalıyor, bereketli bir tür...
Sn. esracer;

Sümbülteber soğanları dediğiniz gibi oldukça çoğalan bir tür. Ancak belirli bir büyüklüğe gelmeden soğanlar çiçek açmıyor. Bende bahçeye diktiklerimden geçen yıl sadece üç tanesi çiçek açtı.

Nedense insanlarbir kısım çiçekleri kendilerinde çoğalıp bıktıkları zaman söküp çöpe atmaktalar. Çöpe atmak yerine gerekirse çiçekçilere bıraksanız çok iyi olmaz mı. Para ile dahi satsalar muhtemel çiçek seven bir kişi alacaktır.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön